2022. július 29., 08:51

Adrian Guľa: Kalmár visszatérése nagy erőt ad a csapatnak

A papírformának megfelelően a dunaszerdahelyi sárga-kékek kettős győzelemmel jutottak tovább a Konferencia Liga harmadik selejtezőkörébe. A sárga-kékek mind a négy mérkőzésüket megnyerték a Konferencia Ligában, ráadásul Guľa irányítása alatt még veretlenek a sárga-kékek.

gula
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi DAC kettős győzelemmel harcolta ki a továbbjutást a feröeri Víkingur ellen az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörében. A lefújást követően a DAC vezetőedzője Adrian Guľa értékelte a találkozót.

„Nagyon örülünk a győzelemnek és a továbbjutásnak. Elértük a célunk, bejutottunk a következő körbe. Sikerült lehoznunk kapott gól nélkül a meccset, visszatért a pályára Kalmár Zsolt, Kružliak nem gyűjtötte be harmadik sárgáját, így játszhat a folytatásban, Risvanis pedig bemutatkozott klubunk színeiben.

A legfontosabb természetesen a győzelem és a továbbjutás, de ezek a pontok is nagyon fontos elemei a sikernek. Ez annak a jele, hogy még erősebbek leszünk.

Gratulálok a csapatnak, és köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus buzdítást.” - kezdte értékelését a 47 esztendős szakember.

A DAC mestere továbbá elmondta, nyilván tudtak volna jobban is játszani, majd hozzátette, nagyon örül Dominik Veselovský és Nikola Krstović formájának, aki már hetedik góljánál tart az idényben,s ebből ötöt a nemzetközi porondon szerzett.

„Nyilván tudunk ennél jobban is futballozni, de két gyors gól után, a 4:0-ás összesített eredmény tudatában nem könnyű megtartani a tempót és az intenzitást egy olyan ellenféllel szemben, amely örül annak, hogy csak négy gólt kapott. Veselovský jól elkapta a fonalat, és nagyon boldoggá tesz Krstović produktivitása. Nagyobb biztonságba és jobb lelkiállapotba került a csapat a gólja után. Minden edző örül, ha a csapatában játszik egy ilyen hatékony csatár. A szélsőinktől van szükség nagyobb támogatásra a gólpasszok és gólok tekintetében.” - konstatálta játékosai remek formáját Adrian Guľa.

Hosszas, közel 16 hónapos kihagyás után visszatérhetett a pályára a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt, akit már a szurkolók is nagyon vártak vissza. Adrian Guľa pedig megjegyezte Kalmár visszatérése nagy erőt ad a csapatnak a folytatásra nézve, majd a közelgő FCSB elleni párharcra is kitért.

„Kalmár visszatérése nagy erőt ad a csapatnak. Már az odavágóra is velünk tarott, noha akkor még nem lépett pályára. Úgy érzem, amilyen minőséget képvisel, nem fog sokáig tartani, hogy a kezdőben találja magát. Az FCSB elleni meccsre csupán egy percig gondoltam. Volt kint ma egy emberünk a stábból Bukarestben, aki megfigyelte az ellenfelünk játékát. Tudjuk, hogy milyen erőt képviselnek, de mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért. Most viszont még a vasárnapi bajnoki mérkőzésre összpontosítunk.” - zárta értékelését a DAC vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.