magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. június 6., 09:09

A szurkolók döntöttek: Nikola Krstović a tavasz legjobb DAC-játékosa

A szurkolók szavazatai alapján a Fortuna Liga gólkirálya, a montenegrói Nikola Krstović lett a tavasz legjobb DAC-játékosa. A sárga-kékek gólfelelőse sorozatban harmadszor lett a félszezon legjobb játékosa a szurkolók szavazatai alapján, ami eddig még senkinek sem sikerült.

krstovic
Fotó: dac1904.sk

A DAC által rendezett ankéton 2022 tavasza és ősze után 2023-as tavaszán is a montenegrói csatár kapta a legtöbb voksot.

Krstović tavasszal 10 bajnoki mérkőzésen 7 gólt lőtt, az egész bajnoki idény során pedig 18-szor eredményes. Ennek köszönhetően Pavol Diňa (1993/94) után ő lett a DAC második gólkirálya az élvonalban, számol be róla a DAC hivatalos médiafelületén.

„Nagyon hálás vagyok minden egyes szurkolói szavazatért. A siker értékét növeli, hogy tavasszal izomsérüléssel bajlódtam, több mérkőzést is ki kellett hagynom. Nagyon jó szezont zártunk, kifizetődött az a kemény munka, amit az Adrian Guľa vezette edzői stábbal elvégeztünk. Pályafutásom második gólkirályi címét szereztem, a Zeta után a DAC színeiben is én voltam a bajnokság legjobb góllövője, amiért a csapattársaimnak, az edzőknek és a szurkolóknak is nagyon hálás vagyok” – nyilatkozta Nikola Krstović.

A 23 esztendős gólvágó a szavazatok egyharmadát szerezte meg, és jelentős előnnyel előzte meg a második helyen végző Miroslav Káčert, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a görög Spyros Risvanis állhatott fel. A szurkolók 24 játékosra voksolhattak, akik legalább egy alkalommal pályára léptek a DAC színeiben. A tavasz legjobb játékosa ankéton összesen 705 szavazat érkezett.

A tavaszi szezon legjobb DAC-játékosa a szurkolók szerint:
1. Nikola Krstović 244 szavazat – 34,61 %
2. Miroslav Káčer 109 szavazat – 15,46 %
3. Spyros Risvanis 80 szavazat – 11,35 %
4. Eric Davis 67 szavazat – 9,50 %
5. Kalmár Zsolt 46 szavazat – 6,52 %
6. Cesar Blackman 34 szavazat – 4,82 %
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.