lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. október 27., 15:22

A szlovák csapatoknak nem ment Európában

A csütörtöki játéknapon lejátszották a Konferencia Liga csoportkörének harmadik fordulóit, a Slovan a Lille otthonában lépett pályára, míg a nagyszombati Spartak a dán Nordsjaelland ellen szerette volna megszerezni első pontjait.

Slovan
Fotó: TASR

Id. Vladimír Weiss együttese az első két mérkőzését megnyerte, így csoportelsőként vághatott neki a találkozónak. A formájukat sikerült átmenteniük a találkozó első félidejére, Aleksandar Čavrič révén a 23. percben megszerezték a vezetést. A fordulás után felpörögtek a franciák, a 68. percben előbb Yusuf Yazici egyenlített, majd Rémy Cabella révén a fordítás is összejött.

A találkozó utolsó negyedében a Slovannak még lett volna esélye az egy pontra, ezt azonban Lucas Lovat keresztbehúzta. A brazil légiós egy lerántást követően érthetetlen okból utána rúgott ellenfelének, amiért az olasz játékvezető kiállította.

A vereséggel a pozsonyiak visszacsúsztak a második pozícióba, legközelebb épp a csoportelső Lille-t fogadják a Nemzeti Stadionban.

Továbbra is pont nélkül áll a Spartak Trnava a H csoportban. Michal Gašparík csapata ezúttal a Nordsjaelland együttesét fogadta hazai pályán, és szenvedett kétgólos vereséget. A statisztikákat figyelembe véve a nagyszombatiak az eddig legkiegyenlítettebb mérkőzésüket játszottak az EKL-csoportkörében, végül azonban a nemzetközi rutin és hatékonyság döntött, a dánok könyörtelenebbek voltak a kapu előtt, és kihasználták a lehetőségeiket. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a hazaiak edzője is elégedetten vélekedett a mutatott játékról.

Véleményem szerint most játszottunk a legjobban, aktívan kezdtük a mérkőzést, és intenzíven játszottunk az első félidőben. Sikerült kontrákat vezetnünk, gólt azonban ezekből nem szereztünk, csupán a kapufát találtuk el. A második játékrészben is aktívak akartunk maradni és nyomás alá helyezni az ellenfelünket, a gólszerzés azonban ekkor sem jött össze. A cserék is jól szálltak be, szerintem mindenki a maximumot nyújtotta. A vereség mellett sajnos két kulcsjátékosunkat, Djuricot és Mikovičot is elveszítettük“

– jegyezte meg Gašparík.  

A Spartak legközelebb november 9-én, épp a Nordsjaelland otthonában lép pályára.    

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.