2021. augusztus 7., 15:49

A Szered ellen szerezné meg első idegenbeli győzelmét a DAC

A Fortuna Liga harmadik fordulójával folytatódik a szlovák élvonalbeli bajnokság. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a kerületi rivális Szpartak Nagyszombat otthonában lépnek pályára méghozzá a Szered ellen.

DAC Fortuna liga
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékek számára nem úgy indult az új idény, ahogy azt eltervezték. A csallóközi együttes előbb a Nagymihály otthonában szenvedett súlyos vereséget, majd az európai kupaporondtól is búcsúztak a szerb Partizan Belgrád ellen.

Németh Antal együttese első hazai bajnokiját azonban megnyerte az elmúlt fordulóban az újonc Liptószentmiklós ellen, ezzel a sárga-kékek megszakították rossz sorozatukat.

A következő feladat pedig a Szered ellen vár a DAC-ra, a papíron gyengébb szerediek is gyengén kezdték a bajnokságot, így

a dunaszerdahelyiek célja nem is lehet más, mint az új idényben az első idegenbeli győzelem megszerzése.

A Szered az előző idényben jól szerepelt, hiszen még a bodrogközi Geri Gergely irányításával az alsóház első helyén végeztek, ezzel az európai kupaporondért is versenybe szálltak, de végül a Zsolna ellen vereséget szenvedtek és nem sikerült a rájátszás döntőjébe jutniuk.

Az idei szezonra több változás is történt a szeredieknél, hiába szerepeltek jól Gerivel a szerediek, a bodrogközi edző távozott és az új idényben már Juraj Jarábek irányítja a szeredieket. A felkészülés borzasztó gyengére sikeredett a szeredieknél, ráadásul az új idényt is két vereséggel kezdték a szerediek,

a Zsolna 3-0-ra, míg a Rózsahegy 3-2-re győzte le a Szeredet.

Ami a DAC és a Szered egymás elleni mérlegét illeti, eddig nyolc alkalommal mérkőztek meg a Fortuna Ligában. A sárga-kékek négy győzelmet arattak, míg a Szered három alkalommal győzött, pontosztozkodásra pedig egy alkalommal került sor. A DAC legnagyobb arányú győzelmét az előző szezonban aratta a szerediek ellen, miután 6-0-ra győztek a sárga-kékek. Érdekesség, hogy legutóbbi két Szered elleni idegenbeli bajnokiját elvesztette a DAC, az előző idényben 1-0-ra, míg 2019 augusztusában 3-1-re kaptak ki a sárga-kékek.

A vasárnapi Szered elleni bajnoki lesz a DAC 1250. mérkőzése országos szintű bajnokságban, ebből 812 mérkőzést az élvonalban, míg 437 mérkőzést a másodosztályban játszottak a sárga-kékek.

Felvidéki magyarok az élvonalban

A Fortuna Liga harmadik fordulóját a három élvonalbeli európai kupaszereplése miatt péntektől hétfőig bonyolítják le.

A harmadik kör a pénteki napon már megkezdődött és a komoly gondokkal küzködő Szenice továbbra is veretlen maradt a bajnokságban, ezúttal az Aranyosmarót otthonában játszottak értékes döntetlent.

Szombaton csak egy mérkőzésre kerül sor Nagymihály fogadja Trencsént.

A DAC vasárnap este lép pályára, illetve a Zsolna otthonában vendégeskedik a bodrogközi Geri Gergely által edzett Garamszentkereszt.

A forduló hétfőn este a dunaszerdahelyi Iván Alexet és a feketenyéki Tumma Gergely foglalkoztató Nagyszombat és a Pinte Patrikot is soraiban tudó újonc Liptószentmiklós mérkőzése zárja.

A Rózsahegy és Slovan összecsapását később időpontra halasztották.

A Fortuna Liga 3. fordulójának teljes programja:
Augusztus 6., péntek:
FC ViOn Aranyosmarót - FK Szenice 1-1 (1-0)
Augusztus 7., szombat:
MFK Zemplén Nagymihály - AS Trencsén 18:00 (VOYO)
Augusztus 8., vasárnap:
MŠK Zsolna – FK Pohronie Garamszentkereszt 18:00 (VOYO)
ŠKF Szered – FC DAC 1904 20:00 (Dajto, VOYO)
Augusztus 9., hétfő:
FC Szpartak Nagyszombat – MFK Tatran Liptószentmiklós 18:00 (VOYO)
Megosztás
Címkék