lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2021. november 14., 16:06

A Slovan elleni idegenbeli vereséggel zárta az őszi idényt a DAC farmcsapata a Somorja

A szlovák focibajnokság másodosztályában érdekelt másik csallóközi gárda a Somorja idegenben lépett pályára a vasárnapi őszi idényzárón. A somorjaiak Pozsonyban a Slovan tartalékcsapatának otthonában vendégeskedtek és három győzelem után vereséget szenvedtek a csallóköziek.

STK somorja
Fotó: stksamorin.sk

Már a kezdőcsapat összeállításán is lehetett látni itt bizony egy nehéz mérkőzés vár a DAC farmcsapatának számító Somorjára, ugyanis a Fortuna Ligában szereplő Slovan csapatából több futballista is képviseltette magát a kezdőben. A pozsonyiak első csapatából Abena, Dražič, Hrnčár, Agbo és Adler da Silva is pályára lépett. A vendég somorjaiak kezdőjében csupán két dunaszerdahelyi futballista volt, Luciano Vera és Zuberu Sharani személyében.

A pozsonyi gárda egy gyors góllal adta meg az alaphangot a mérkőzésnek és a negyedik percben Hrnčár szöglete után Petrák fejelt Gyurákovics hálójába.
Az első negyedóra végén Sharani próbálkozott az egyenlítéssel, de nem találta el a kaput. A folytatásban mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, a 33. percben egy pozsonyi akció után Hrnčár passzolt Čerepkai elé, akinek próbálkozását Gyurákovics kiejtette, majd Dražič próbálkozhatott újból, az utolsó pillanatban Bögi blokkolni tudta a hazaiak lövését.
Ezt követően a pozsonyi kapu előtt adódott nagy ziccer, Sharani lövése a kapufán csattant, a kipattanó után Leginus próbálkozhatott, de lövését blokkolták a pozsonyiak. Nem sokkal később újabb somorjai ziccer maradt ki, Vrábel helyzeténél Ružinský szenzációs védést mutatott be.
A futball örökszabálya eztúttal is beigazolódott, ha nem rúgsz akkor kapsz. Két nagy somorjai helyzet is kimaradt, amit a hazaiak egy góllal büntettek a 36. percben, miután Adler da Silva is betalált.
Öt perccel a szünet előtt a Somorja szépíteni tudott Sharani góljának köszönhetően.

A második félidő elején a Slovan játszott aktívabban, a hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, de egészen a hajráig nyílt volt a mérkőzés. A Somorja minden erejét mozgósította az egyenlítés érdekében, ami a hazaiak számára is lehetőséget nyitott a gyors kontrákra.
A mérkőzés hajrájában már Adler is lezárhatta volna a mérkőzést, de az egyik somorjai védőbe bombázott.
Tíz perccel a vége előtt újabb hazai ziccer maradt ki, Dražić kapta üresen a játékszert, a somorjaiak védője Stašík azonban nagyot mentett.
A véghajrában a csereként beálló Nikitin első labdaérintéséből gólt szerzett, ezzel a hazaiak lezárták a mérkőzést. A végén még mindkét kapu előtt akadt 1-1 gólszerzési lehetőség, de a kapusok résen voltak és hárítottak.
A Slovan tartalékcsapata végül 3-1-re felülmúlta a Somorját. A Somorja három bajnoki győzelem után vereséggel zárta az őszi idényt, amit azt jelenti a tabella  nyolcadik helyén telelhetnek.

A játéknap másik mérkőzésén a Zólyombrézó döntetlen játszott a Németh Szilárd vezette Nádasfő otthonában, amivel visszavették az első helyet a komáromi lila-fehérektől.

II.liga, 17. forduló:
ŠK Slovan U21 – FC STK 1914 Somorja 3-1 (2-1)
Gólszerzők:
Petrák (4.), Adler da Silva (36.), Nikitin (85.) ill. Sharani (40.)

 

FC Nádasfő - FK Železiarne Zólyombrézó 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Hermann (60.) ill. Timosenko (76.)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.