2023. február 11., 12:31

A Serie A-t is megjárt szlovák utánpótlás-válogatott támadóval erősített az MTK

A magyar másodosztályban szereplő MTK komoly igazolással erősítette meg támadószekcióját, miután egy korábban az olasz élvonalban is bizonyított rutinos szlovák támadót igazoltak a kék-fehérek.

Nikolas Špalek
Nikolas Špalek
Fotó: sport.sk

A Merkantil Bank Liga aktuális második helyezettje az MTK Budapest hivatalos honlapján jelentette be, hogy korábban az olasz élvonalban megfordult Nikolas Špalek a kék-fehéreknél folytatja pályafutását. A neve ugyan szlovákosan hangzik, de ez ne tévesszen meg senkit, a vágsellyei származású támadó kiválóan beszél magyarul.

Az MTK új szerzeménye kétéves szerződés kötött a fővárosi együttessel.

A 25 esztendős támadó komoly erősítés lehet az MTK-nak hiszen pályafutása során az olasz Serie A-ban is futballozott a Brescia színeiben.

Az olasz élvonalban 25 mérkőzésen lépett pályára, és két gólt is szerzett, míg a Bresciában közel 107 mérkőzésen lépett pályára. Špalek 2018 januárjában igazolt a Zsolnától az olasz élvonalba. Korábban a Zsolna színeiben bajnoki címet is ünnepelhetett még a 2016/17-es idényben a jelenleg DAC együttesét irányító Adrian Guľa irányítása alatt, a zsolnai színekben 103 mérkőzésen 21 gólig jutott, a több poszton is bevethető támadó.

A rutinos futballista ezenkívül Szlovákiában focizott a Nagyszombat és Nyitra színeiben is. Legutóbb a szerb élvonalban szereplő vajdasági TSC Bácskatopolya együttesében szerepelt, de csupán hat mérkőzésen lépett pályára.

Ezenkívül Nikolas Špalek szinte végigjárta a korosztályos szlovák válogatott lépcsőfokait, az U15-ös korosztálytól egészen az U21-es válogatottig.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.