2023. május 12., 15:56

A sárga-kékek 4000, a pozsonyiak 5000 euró pénzbüntetést kaptak a hétvégi DAC-Slovan derbi után

A Szlovák Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága szigorú büntetést szabott ki mindkét klubra a vasárnapi, botrányba fulladt dunaszerdahelyi derbi után.

slovan dac
Fotó: TASR/AP

Május 11-ei ülésükön a fegyelmi bizottság tagjai megállapították, hiába szólították fel a meccs előtt mindkét klubot, hogy figyeljenek oda szurkolóik "rasszista, nemzetellenes, antiszemita" megnyilvánulásaira, ez nem történt meg.

A DAC szurkolói "provokatív politikai és nemzetiségi jellegű" rigmusokat skandáltak (a SFZ közleménye külön kiemeli, magyarul!!!), míg a Slovan-szurkolók magyarellenes, gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat tettek.

Aki járt már valaha DAC-Slovan derbin, pontosan tudja, a pozsonyi csapat szurkolótábora rendre "K#rva magyarok" és "Üsd, üsd, üsd a magyart!" rigmusokkal szórakoztatja magát. Ez nem ritkán még olyan meccseken is előfordul, ahol nem a magyar csapat az ellenfél.

Az SFZ fegyelmi bizottsága a fentiek miatt a DAC számára 4 ezer, míg a pozsonyiak számára 5 ezer eurós pénzbírságot szabott ki.

Közleményükben azt írják, 

ha a hasonló megnyilvánulások továbbra is előfordulnak majd, az SFZ szigorúbb eszközökhöz folyamodhat. Szektorbezárás, sőt stadionbezárásra is ítélhetik a vétkes klubokat.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.