lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2021. április 7., 10:54

A Real Madrid vezetőedzője óvatosságra int, a folytatásban is hasonló teljesítményt vár el

Elégedetten értékelte csapata teljesítményét Zindedine Zidane vezetőedző azután, hogy a Real Madrid hazai pályán 3-1-re legyőzte a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának keddi első mérkőzésén, ugyanakkor óvatosságra intett, mondván, még csak az ütközet felén vannak túl.

Fotó: Tasr/AP
Elégedett vagyok azzal, amit elértünk, de folytatjuk a küzdelmet. Úgy vélem, ennek a csapatnak nincsenek határai. Olyan játékosok alkotják, akik már nagyon sok mindent megnyertek, mégis még többet akarnak. Ez is mutatja, milyen karakterekről van szó 

- tette hozzá.

A francia tréner nagyon örült annak, hogy Vinícius Junior két gólt szerzett a keddi estén.

Nagyon sokat tesz ezért. Korábban hiányzott neki a gól, úgyhogy a mostani két találat önbizalmat adhat neki 

- mondta Zidane, aki külön kiemelte:

mindenki láthatta, mire képes a 20 éves brazil csatár, ha van előtte terület. Mint mondta, nem tudja, hogy ez volt-e a legjobb mérkőzése, de a két gól önmagárét beszél.

Jürgen Klopp, az angol csapat vezetőedzője azzal kezdte elemzését, hogy

ha elődöntőt akarnak vívni, akkor arra előbb jogot kell nyerni.

Márpedig ezen az estén mi nem ennek megfelelően játszottunk, főleg az első félidőben. Az egyetlen pozitívum, azon kívül, hogy szereztünk egy gólt, az, hogy az összecsapásnak még csak az első fele zajlott le

- fogalmazott a német tréner. Szerinte egyszerűen nem játszottak elég jól ahhoz, hogy gondot okozzanak a Real Madridnak.

Úgy véltem, erre képesek vagyunk, de nem sikerült bizonyítanunk ezen az estén, úgyhogy a következő mérkőzésen kell majd. Túlságosan megkönnyítettük a dolgukat. Úgy nem nagyon lehet védekezni a Real Madrid ellen, ha a legrosszabb pillanatban veszítünk labdát. Ha labdaeladás után még van esélyünk nyomást gyakorolni, az nem gond, de a legrosszabb pillanatban odaadni és azután egy-egy egyben találni magunkat velük szemben, nem igazán jó 

- mondta Klopp, aki a jövő szerdai visszavágóra utalva kijelentette: ahhoz, hogy sikeresebbek lehessenek, több intenzitásra lesz majd szükségük, amikor megszerzik a labdát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.