lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2021. február 20., 16:49

A Poprád otthonában győzött a DAC farmcsapata a Somorja

A szlovák másodosztály 17. fordulójának szombati játéknapján a DAC farmcsapatának számító Somorja idegenben aratott magabiztos győzelmet, míg Radványi Miklós győzelemmel debütált a Zólyombrézó kispadján tétmérkőzésen.

Fotó: stksamorin.sk

A szlovák másodosztály 17. fordulójában a Somorja idegenben a Poprád otthonában lépett pályára.

A vendégek kezdőjében több dunaszerdahelyi futballista is lehetőséget kapott, mint például Luciano Vera, Brahim Moumou és Bögi Ferenc, de a DAC-tól Somorján kölcsönben szereplő Dominik Veselovský és Ernest Boateng is lehetőséget kapott csereként beállva.

A DAC farmcsapatának számító somorjai együttes már az első játékrészben eldöntötte a mérkőzést.
A gólgyártást Rymarenko kezdte meg a 25. percben, miután büntetőből volt eredményes.
Az első félidő további részében újabb két gólt szereztek a vendégek, előbb a 36. percben Moumou, majd három perccel a félidő vége előtt Lukaš Leginus volt eredményes.

Szünet után a hazaiak viszonylag gyorsan szépíteni tudtak a 48. percben Arthur Legnani góljával, de újabb gólokat már nem tudtak szerezni. A mérkőzésen debütált a Somorjára visszatérő Pinte Patrik is. A tavaszi szezon második mérkőzést pedig már megnyerte a DAC farmcsapata, ezzel négy bajnoki után győztek ismét a másodosztályban, ami után Michal Kuruc együttese feljött a tabella tizedik helyére.

A Zólyombrézó dunaszerdahelyi mestere Radványi Miklós győzelemmel debütált tétmérkőzésen. A csallóközi mester csapata hazai pályán 2-1-re győzte le a Pozsonyligetfalu együttesét.

II.liga, 17. forduló:
FK Poprád - FC ŠTK Somorja 1-3 (0-3)
Gólszerzők:
Legnani (48.) ill. Rymarenko (25., büntetőből), Moumou (36.), Leginus (42.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.