2020. június 20., 09:58

A nádszegi Szépe János csapata biztosította élvonalbeli tagságát

Az OTP Bank Liga 31. fordulójának nyitómérkőzésen a Zalaegerszeg a kupagyőztes Honvéd ellen lépett pályára és a nádszegi Szépe János csapata újabb értékes győzelmet zsebelt be.

Fotó: ztefc.hu

A bajnokság legjobb formájában lévő csapata, a Zalaegerszeg hazai pályán fogadta a kupagyőztes Budapest Honvéd együttesét. A találkozó előtt mindössze két pont választotta el a két csapatot a tabellán, a Honvéd javára.

A hazaiak elképesztő utat jártak be az idei bajnokságban, egészen a tabella kiesőhelyéről zárkóztak fel a legjobb hatos mögé. A Honvéd legyőzésével ideiglenesen a Diósgyőrt is átlépték a tabellán a zalaegerszegiek.

A hazaiak nádszegi védője, Szépe János ezúttal is kihagyhatatlan volt a zalaegerszegi kezdőből, míg a Honvéd szlovákiai hálóőre, Tomáš Tujvel ezúttal pihenőt kapott Pisont István vezetőedzőtől.

A vendégek mestere több fiatalnak is bizalmat szavazott a ZTE otthonában.

A február 22. óta veretlen ZTE annak a tudatában fogadta a Magyar Kupa-győztes Honvédot, hogy győzelem esetén biztos bentmaradó. A hazaiak nem bízták a véletlenre és már az első perctől kezdve támadó felfogásban futballoztak, aminek már az első percben meg is lehetett volna az eredménye, de Bőle Lukács lövése az oldalhálót találta el, majd az első negyedóra végén a Honvéd kapujának bal alsója mellett suhant el a labda.

A két csapat élvezetes, nagy iramú mérkőzést játszott, amit a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is a helyszínen tekintett meg.

A félidő hajrájára alábbhagyott a lendület, így is akadtak azonban komoly ziccerek mindkét kapu előtt. A játékrész vége felé Ugrai lövése a kapufán csattant, majd a másik oldalon Bobál Gergely fejese pattant fölé a keresztlécről.

Szünet után is folytatódott az offenzív futball és az eső félidőhöz hasonlóan ezúttal is Bőle helyzetével indult a játékrész. A mérkőzés 51. percében pedig már gólnak örülhetett a szép számú zalaegerszegi közönség, miután Batik Bence balszerencsés mozdulata után a saját kapujában kötött ki a játékszer.

A harcias kispestiek nem adták könnyen magukat, de az egyenlítés nem sikerült a vendégeknek.

A hazaiak többször is eldönthették volna a három pont sorsát, a mérkőzés véghajrájáig maradt izgalom. A hazaiak jövő évi tagsága a ráadás perceiben vált biztossá, mikor egy gyors támadás végén Babati közelről pofozta a hálóba a Zalaegerszeg győzelmet jelentő találatát.

A Zalaegerszeg kilenc mérkőzés óta nem kapott ki a bajnokságban, legutóbb február 22-én szenvedek vereséget.

Szépe János csapata ezzel a Honvédot is megelőzte a tabellán és ideiglenesen feljött az ötödik helyre, de a Diósgyőr vasárnap lép pályára a Debrecen otthonában.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

ZTE FC–Budapest Honvéd 2–0 (0–0)
Zalaegerszeg, v.: Pintér
Gólszerzők: Batik (öngól, 51.), Babati (92.)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.