2021. április 15., 17:04

A Markíza szerezte meg a Fortuna liga közvetítési jogait. Véget ér az ingyenes online meccsnézés?

A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) csütörtökön jelentette be, hogy a Fortuna liga televíziós közvetítésének jogait három évre a Markíza csoport vásárolta meg.

Fotó: fortunaliga.sk
Ivan Kozák, az ÚLK vezetője és Matthias Settele

A változás azt jelenti, hogy a legfelsőbb szlovák labdarúgó bajnokság 2021 júliusától a Markíza csoport médiafelületein lesz elérhető egészen 2024 nyaráig. 

Minden mérkőzés megtekinthetővé válik a VOYO streaming szolgáltatón, ahol a bajnoki sorozat 192 találkozója válik elérhetővé, s minden fordulóból két találkozót a Dajto vagy a Nova Sport csatorna közvetít majd. A tévés mérkőzéseket legalább 9 kamerával fogják rögzíteni és stúdióbeszélgetések, felvezetőműsorok is készülnek hozzájuk.

Matthias Settele, a Markíza csoport vezetője megjegyezte, a közvetítésekkel is szeretnék vonzóbbá tenni a streaming-szolgáltatásukat, másrészt pedig a Dajto és a sportcsatornáik kínálatát is tovább bővíteni. 

A közvetítési jogok egyébként a közzétett információk alapján rekordösszegért keltek el, s a nézők majd heti összefoglalót és a bajnokságot elemző talk-showt is láthatnak az együttműködés keretén belül.

A 2020/21-es idény hátralevő mérkőzéseit továbbra is a közszolgálati RTVS és az Orange Šport csatornáin lehet követni, ahogy a bajnokság névadójának internetes felületein is. Éppen ez az ingyenes nézhető felület tűnik majd vélhetően el a következő szezontól, mert a Markíza csoport ezen találkozókkal akar majd új előfizetőket szerezni streaming felületére.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.