2021. november 19., 19:07

A köbölkúti Hornyák Zsolt rekorder az edzők között az NB I-ben

A Puskás Akadémia köbölkúti vezetőedzője Hornyák Zsolt 2019 júliusa óta irányítja a felcsúti együttes, amivel az NB I jelenlegi mezőnyében az edzők között csúcstartó.

Hornyák
Fotó: Lamos Csaba

A magyar élvonalban szereplő Puskás Akadémia a bajnokság második helyén áll 25 ponttal, mint a listavezető Ferencváros. A felcsúti együttes hat bajnoki óta veretlen, ami nagyban köszönhető a Puskás köbölkúti edzőjének, Hornyák Zsoltnak. A jelenlegi élvonalbeli mezőnyben a felvidéki sikeredző Hornyák számít a leghosszabb ideje hivatalban lévő edzőnek. A 48 esztendős rutinos mester 2019. július elején nevezték ki a felcsúti együttes vezetőedzőjének, ami azt jelenti 900 napja edzősködik a Puskás Akadémia vezetőedzőjeként.

Hornyák Zsolt mögött a Gyirmót vezetőedzője Csertői Aurél következik, aki 895 napja a győriek vezetőedzője. A dobogó harmadik fokán a Paks mestere Bognár György áll, aki 424 napja edzősködik a Paksnál. A sok edzőcsere egyik oka a Puskás Akadémia vezetőedzője szerint a tizenkét csapatos rendszerben rejlő folyamatos kiesésveszély, amiről a Nemzeti Sportnak beszélt a felvidéki vezetőedző.

„Ez persze nem az én dolgom, de talán valóban jobb lenne több csapat az élvonalba, hiszen így eltűnt a középmezőny, néhány együttes a dobogóért küzd, szinte az összes többi a kiesés ellen. Ebben a helyzetben az az edző lehet sikeres, akinek csapata hosszú távon kiegyensúlyozott, stabil teljesítményre képes. Sokszor a kiesés fenyegette klubokhoz kellenek a legjobb edzők. Én őszinte vagyok a vezetőkkel és a játékosokkal, ami a szívemen, az a számon, kiállok az igazam mellett. Amikor majdnem távoztam a Puskástól, annak az volt az oka, hogy úgy éreztem, nem én irányítom a játékosokat, hanem ők próbálnak engem irányítani. Ekkor felajánlottam a lemondásomat, amit a tulajdonos nem fogadott el, sőt úgymond szabad kezet kaptam, megerősödve folytathattam a munkát. Jólesett, hogy nem engedtek el.” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Hornyák Zsolt a Puskás Akadémia köbölkúti vezetőedzője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.