2021. szeptember 26., 19:11

A kerületi rivális Nagyszombat is legyőzte a sárga-kékeket

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) 9. fordulójának slágermérkőzését a dunaszerdahelyi MOL Arénában játszották, a DAC és a kerületi rivális a nagyszombati Szpartak részvételével.

DAC Nagyszombat
Fotó: dac1904.sk

A szerdai komáromi kupabúcsú után Németh Antal a sárga-kékek vezetőedzője több helyen is kénytelen volt változtatni, hiszen két játékosa is sérülést szenvedett a KFC otthonában, így a védelem tengelyében az osztrák Muhamedbegovic pótolta a sérült Brunettit. A magyar játékosok közül csupán Schäfer András kapott lehetőséget, míg Hahn János a kispadról várta a lehetőséget, Szendrei Ákos ezúttal nem került be a keretbe. A nagyszombati piros-feketék két felvidéki játékosa a dunaszerdahelyi Iván Alex, valamint a feketenyéki Tumma Gergely is a kispadon kezdte a kerületi rangadót.

Remek hangulat és kellemes időjárás fogadta a csapatokat a 66. kerületi rangadón. A mérkőzés előtti kezdőrúgást az olimpiai bronzérmes komáromi kajaknégyes két tagja Botek Ádám és Zalka Csaba végezhette el.

A házigazdák számára nem úgy indult a mérkőzés, ahogy azt eltervezték, a vendégek ugyanis már a negyedik percben megszerezték a vezetést, a DAC védelme nem tudott tisztázni Saymon Cabral pedig egy szép lövéssel megszerezte a vezetést a Szpartaknak.
A bekapott gól után próbált azonnal reagálni a hazai együttes, de a Martin Škrtel vezette nagyszombati védelem remekül zárta a területeket és kiválóan védekezett, ezáltal nem sok egyenlítési lehetősége adódott a sárga-kékeknek.

A folytatásban is hiába birtokolta többet a labdát a DAC, igazán komoly egyenlítési lehetőséget nem is tudtak kialakitani a sárga-kékek. A piros-feketék a kínálkozó lehetőségeiket pedig rendre kihasználták, az első félidő hajrájában Ristovski növelte kettőre a Szpartak előnyét.

Szünet után Németh Antalnak volt meg az oka, hogy először változtasson, Ciganiks helyére a magyar válogatott támadót Hahn Jánost küldte elsőként pályára. A nagyszombati együttes kis híján megszerezte a harmadik gólt is a mérkőzésen, az 54. percben Cabral lövését Jedlička védte, az ismétlést pedig Ristovski küldte a kapu mellé.

Ezt követően a sárga-kékek mestere hármas cserével próbált életet lehelni csapata támadójátékába.
A mérkőzés 61. percében Hahn János lövését Takáč nagy bravúrral tolta szögletre.
Öt perccel később a hazai védelem óriási hibáját kihasználva, már Cabral is kapura lőhetett volna, de inkább az üresen érkező Ristovski elé tálált, akinek nem volt nehéz dolga és az üres kapuba gurított, ezzel pedig el is döntötte a rangadót.

A találkozó utolsó húsz percében a sárga-kékek próbálták legalább a becsületgólt megszerezni, de nem sok sikerrel, Schäfer és Verlinden sem találta el a kaput a hajrában, így maradt a Szpartak háromgólos előnye.
A hajrában a vendégeknél a korábbi dunaszerdahelyi nevelés Iván Alex is pályára lépett.

Vereségével a sárga-kékek maradtak a tabella nyolcadik helyén és a következő fordulóban ismételten hazai pályán játszanak az Aranyosmarót ellen.

Fortuna Liga, alapszakasz, 9. forduló:
FC DAC 1904 – FC Szpartak Nagyszombat 0-3 (0-2)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 7030 néző v.: Smolák, VAR: Ivan Kružliak
Gólszerzők: Cabral (4.), Ristovski (42., 66.)
Sárga lapok: Sharani (20.), Schäfer (42.) ill. Yusuf (51.), Grič (54.)
DAC: Jedlička - Vera (Blackman 59.), Muhamedbegovic, Beskorovainyi (Malý 81.), Davis - Dimun, Schäfer - Ciganiks (Hahn 46.), Fábry (Verlinden 59.), Lamkel Zé - Sharani (Krstović 59.)
Nagyszombat: Takáč - Procházka (Čurma 75.), Škrtel, Kóša, Twardzik – Savvidis (Vlaško 70.) - Bukata, Grič - Cabral (Iván 84.), Ristovski (Boateng 70.), Yusuf (Jones 70.)
Megosztás
Címkék