2023. február 22., 20:47

A jövő reménységei: Fiatal tehetségekkel erősített a DAC

A jövőt is szem előtt tartva újabb két feltörekvő fiatal labdarúgót szerződtetett a dunaszerdahelyi DAC csapata. A Fortuna Ligában második helyen álló sárga-kékek egy magyar, valamint egy szlovák tehetséget szerződtettek az átigazolási időszak hajrájában.

DAC
Vidnyánszky Mátyás
Fotó: dac1904.sk

Újabb fiatal tehetséges labdarúgókkal erősített a dunaszerdahelyi DAC.

A szlovák labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő sárga-kékek a magyar másodosztályban szereplő Szentlőrinc csapatától, illetve a hétvégén még a DAC ellen pályára lépő Nagymihálytól szerződtetett két tehetséges futballistát.

A DAC elsőként a Szentlőrinc fiatal támadó középpályását Vidnyánszky Mátyást szerződtette és hosszútávú szerződést kötöttek a fiatal labdarúgóval, aki 2025 nyaráig írt alá a csallóközi együtteshez. A 17 esztendős tehetség az ősz folyamán 20 mérkőzésen lépett pályára a magyar másodosztályban és két gólt is szerzett, ezzel ő lett az idei kiírás legfiatalabb gólszerzője. A sárga-kékek új igazolása korábban megfordult az Újbuda FC-nél, valamint a Győri ETO akadémiáján. A 17 esztendős tehetség a DAC farmcsapatában a Somorjában gyűjtheti tovább a játékperceket.

A DAC ajánlata tetszett a leginkább, ezért a családdal az ideigazolás mellett döntöttünk. Azzal a céllal érkezem, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjak a felnőttek között, tavasszal szeretnék a lehető legjobb színben feltűnni Somorján, amely a Dunaszerdahely farmcsapata. Továbbá szeretném kivívni a helyem az Európa-bajnokságra készülő 17 éven alatti válogatott keretében. A múltban több poszton is futballoztam, de a legjobban a támadó középpályás szerepkörében érzem magam”

– jelentette ki Vidnyánszky Mátyás, a szerződés aláírását követően a klub hivatalos honlapjának.

A DAC másik fiatal szerzeménye, Zoran Záhradník az elmúlt hétvégén még a Nagymihály színeiben a DAC ellen lépett pályára. A 17 esztendős futballista végül a DAC-hoz igazolt kölcsönbe, de a csallóközi együttesnek opciós joga van a játékos leigazolására. Korábbi cikkünkben jeleztük a DAC szerződtetni szeretné a fiatal tehetséget, ami végül meg is történt. A nagymihályiak ígéretes tehetsége már bemutatkozott a szlovák élvonalban és nagy jövőt jósolnak neki. A mindössze 17 esztendős Záhradník a Nagymihály felnőttcsapatában 2021 augusztusában mutatkozott be a szlovák élvonalban, amivel a fiatal támadó a szlovák élvonalbeli bajnokság második legfiatalabb játékosa lett, aki 16 évesen és két naposan bemutatkozhatott a Liptószentmiklós ellen. A DAC fiatal szerzeménye szintén a sárga-kékek farmcsapatának számító Somorján gyűjtheti tovább tapasztalatait a felnőtt korosztályban.

Nagyon boldog vagyok, amiért ilyen változás állt be a pályafutásomban. Örülök a lehetőségnek, hogy folyamatosan a felnőttek között léphessek pályára a második ligás Somorja színeiben. Később szeretnék bekerülni a Dunaszerdahely kezdőcsapatába, a közeljövőben szívesen lődözném a gólokat a DAC mezében”

nyilatkozta a szerződése aláírását követően Zoran Záhradník.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.