2021. március 27., 18:36

A hajrában lőtt góllal a Komáromi FC legyőzte Kassát

A szlovák másodosztály 22. fordulójának szombati játéknapján a Komáromi FC hazai pályán fogadta a Kassa együttesét. Hétközben mindkét gárda sikerrel vette kupamérkőzését, a KFC csallóközi riválisát a Somorját ejtette ki a Szlovák Kupából.

Fotó: kfckomarno.sk

A Németh Szilárd edzette Komáromi FC hazai pályán látta vendégül a Kassa csapatát.

A mérkőzés esélyesének a kassai gárda számított, de a komáromiak meglepetésre készültek, ami sikerült is a lila-fehéreknek.

A mérkőzés első lehetősége a komáromiak előtt adódott, Kira rossz kirúgása után Matić csapott le a labdára, de beadásáról lemaradt a középen érkező Tóth Gábor. Négy perccel később a DAC korábbi csatára, a Kassára visszatérő Pačinda került helyzetbe, lövését Bréda bravúrral tolta szögletre.

A mérkőzés 9. percében Václav beadására Jung érkezett menetrendszerűen és megszerezte a vezetést a kassai együttesnek, azonban a játékvezető érvénytelenítette ezt, ugyanis a vendégek támadója lesről talált a kapuba.

A kezdeti jó iram után a folytatásban kevesebb lehetőség adódott, az első félóra végén a KFC került nagy helyzetbe, Szetei remekül fűzött be két kassai védőt is, majd Tóth Gáborhoz passzolt, aki óriási ziccert puskázott el, lövése centikkel kerülte el a kaput.

Nyolc perccel a szünet előtt, Pačinda beadásából Novák került helyzetbe, fejese azonban nem okozott komolyabb gondot a komáromi hálóőrnek. Az első félidő hajrájában gól nem született, így gól nélküli állással mehettek szünetre a felek.

Térfélcserét követően nagyon visszaesett a mérkőzés színvonala és az első játékrészhez képest, nagyon kevés gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk fel a statisztikák közé. A KFC a hajrában mégis megszerezte a vezetést, egy kapu előtti kavarodás után a kassai sárga-kékek nem tudtak időben menteni, amit a csereként beálló Boris Druga használt ki, és megszerezte a győzelmet jelentő találatot a komáromi lila-fehéreknek.

Németh Szilárd vezetése alatt, pedig a komáromi együttes egyre jobban muzsikál, ezzel a győzelemmel a lila-fehérek már a nyolcadik helyre zárkóztak fel a tabellán.

II. liga, 22. forduló:

Komáromi FC – FC Kassa 1-0 (0-0)

Gólszerző: Druga (81.)

Sárga lapok: Saláta (40.), Tóth (67.)

KFC: Bréda – Popović, Saláta, Szöcs, Šurnovský, Šimko, Szetei (79. Adayilo), Domonkos, Bayemi ( Pittner 79.), Matić (Abrahám 71.), Tóth (Druga 71.)

Kassa: Kira – Jonec (Kis 84.), Krčmarević, Pavúk – Kim (Liener 84.), Novák (Gladiš 69.), Jakúbek, Václav (Kavka 61.) – Pačinda , Jung (Kountouriotis 61.), Karaš.

Megosztás
Címkék