magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. július 9., 13:11

A Győri ETO-ban folytatja a DAC fiatal tehetsége

A dunaszerdahelyi DAC fiatal nevelése, a 20 esztendős Csóka Bálint a magyar másodosztályban szereplő Győri ETO csapatában folytatja pályafutását.

Csóka Bősön ismerkedett meg a labdarúgással, majd a DAC utánpótlásába került, ahol végigjárta az összes korosztályt. Az előző idényt a DAC farmcsapatánál, Somorján töltötte, ahol betekintést nyerhetett a felnőtt labdarúgásba.

A szélső remek szezont zárt, hiszen minden sorozatot tekintve 31 mérkőzésen 9 gólt szerzett a Somorja színeiben, a bajnokságban hatszor, míg a kupában háromszor volt eredményes.

A szezon csúcspontjaként Albert Rusnák, a szlovák U20-as válogatott edzője, behívta a szlovák nemzeti csapat korosztályos világbajnokságára utazó keretbe. Csóka a 20 éven aluliak labdarúgó-világbajnokságán két mérkőzésen is pályára léphetett, Ecuador és az Egyesült Államok ellen. 

Biztos vagyok benne, hogy az újakkal együtt, mindenki mindent meg fog tenni, hogy a csapat jól szerepeljen a bajnokságba. Szélső játékosként nem is lehet más célom, mint gólokkal és gólpaszokkal járuljak ehhez hozzá. Bízom benne, hogy az előttünk álló időszakban szép játékkal szolgáljuk ki a szurkolóinkat”

nyilatkozta Csóka Bálint.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.