2021. augusztus 27., 22:11

A Garamszentkereszt otthonában szerezte meg első idegenbeli győzelmét a DAC

A válogatott szünet előtt újabb nehéz idegenbeli bajnoki várt a dunaszerdahelyi DAC-ra. A csallóközi együttes a Garamszentkereszt otthonában szerezte meg első idegenbeli győzelmét a szezon eddigi legjobb teljesítményével.

dac
Fotó: dac1904.sk

A nem túl jó passzban lévő sárga-kékekre újabb nehéz bajnoki várt, ezúttal a Garamszentkereszt otthonában léptek pályára Németh Antal védencei. A mérkőzés felvidéki szempontból is érdekesnek bizonyult, ugyanis a bajnokság két magyar edzője csapott össze a bodrogközi Geri Gergely és a DAC magyar vezetőedzője, Németh Antal személyében.

A DAC kezdőjében ezúttal is történtek változások, visszakerült a kezdőbe a magyar válogatott Schäfer András, de lehetőséget kapott Andrej Fábry is.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek aktívan kezdték a mérkőzést, és az első nagy gólszerzési lehetőséget is a vendégek alakították ki. A 12. percben Ciganiks került ziccerbe, ami után Hrdlička nagy bravúrral hárított, a kipattanót pedig Fábry küldte kapura, amibe az egyik hazai védő blokkolt bele.

Az első negyedóra végén a DAC megszerezte a vezetést,

Davis pontrúgása után Divković csúsztatta meg fejjel a labdát, ami után Schäfer helyezkedett a legjobban. Ez pedig azt jelentette, a DAC első ízben szerezte meg a vezetést az idei szezonban.

A vezetés megszerzése után is támadásban maradtak a csallóköziek, a 23. percben Fábry tüzelt jócskán a kapu fölé. A mérkőzés további részében Geri Gergely láthatóan nem volt elégedett csapata teljesítményével, de mindkét szakvezető heves bekiabálásokkal próbálta ösztönözni és tanácsokkal ellátni csapatát.

Hosszú idő után a lelátó vendégszektorában is helyet foglalhattak a szurkolók, a sárga-kékeket pedig lelkes szurkolótáboruk is elkísérte, biztosítva a csapatot arról, hogy nehéz helyzetben is kiállnak a DAC mellett.

Az első félidő hajrájában a hazaiak is próbálkoztak lelkesen, a 33. percben Lačný szabadrúgását védte könnyedén Jedlička. Egy perccel később a DAC vezethetett egy gyors támadást, ami után Nicolaescu a kapufát találta el, majd nem sokkal később Divković próbálkozását blokkolt a hazai védelem. Öt perccel a szünet előtt Fábry szöglete után a hazaiak kapusa rosszul mérte fel a helyzetet, és

Milan Dimun köszönte szépen, és kettőre növelte a DAC előnyét, ami megnyugtató dunaszerdahelyi előnyt jelentett a félidőre.

Szünetről visszatérve Geri csapata próbált visszajönni a mérkőzésbe, és komoly lehetőségeket alakítottak ki a hazaiak. A 47. percben Lačný ziccerbe is került, Jedlička azonban a helyén volt, és tette a dolgát. A nagy kedvvel futballozó Schäfer Andrásnak is megjött a lövőkedve, kétszer is próbára a tette a hazaiak kapusát a második félidő elején, de egyikből sem született újabb gól. A hazaiak vezetőedzője, Geri Gergely cserékkel próbálta felpörgetni csapata támadójátékát, támadó szellemű játékosokat küldött pályára.

Hiába voltak meg a lehetőségei a hazai együttesnek, ezekkel nem tudtak élni Geri Gergely játékosai, míg a sárga-kékek játékában benne volt az újabb gól.

A mérkőzés véghajrájában a csereként beálló Sharani végleg eldöntötte a három pont sorsát, és megszerezte a harmadik dunaszerdahelyi gólt,

a ghánai támadó ráadásul szezonbeli harmadik gólját szerezte. A hazaiaknak a mérkőzés utolsó perceiben sem volt szerencséje, a szépítő gólt sem tudták összehozni, pedig több alkalommal is közel álltak a gólhoz, ezen az estén Jedličkán nem tudtak kifogni, így egyetlen percig sem forgot veszélyben a DAC győzelme.

A DAC első idegenbeli győzelmét szerezte az idei szezonban, ráadásul egy nagyon fontos győzelmet arattak a válogatott szünet előtt.

A sárga-kékekre a válogatott mérkőzések után egy igazi csúcsrangadó vár a címvédő pozsonyi Slovan ellen.

Fortuna Liga, 6. forduló:
FK Pohronie Garamszentkereszt – FC DAC 1904 0-3 (0-2)
Stadion FK Pohronie, Garamszentkereszt, v.: Ziemba
Gólszerzők:
Schäfer (15.), Dimun (40.). Sharani (81.)
Sárga lapok: Pajer (53.), Blahút (71.) Paluszek (77.), Špiriak (90+1.) ill. Dimun (32.), Njie (83.), Davis (85.)
Garamszentkereszt: Hrdlička - Blahút, Čmovš, Pajer (Adamec 79.), Paluszek, Záhumenský - Ściślak, Mazan, Ladji (Špiriak 89.), Badolo (Parreira 60.) - Lačný
DAC: Jedlička - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis - Schäfer, Dimun (Nebyla 78.), Fábry (Njie 60.) - Divković (Rymarenko 90+1.), Nicolaescu (Sharani 60.), Ciganiks
Megosztás
Címkék