2022. január 30., 17:47

A Fradi után a Fehérvárt is legyőzte a Hornyák-legénység

Négy nap leforgása alatt két nagy skalpot is begyűjtött az OTP Bank Ligában szereplő Puskás Akadémia. A köbölkúti Hornyák Zsolt vezette felcsútiak a Ferencváros után a bajnokesélyes Fehérvárt is legyőzték hazai pályán és ideiglenesen a tabella élére ugrottak.

Hornyák Zsolt
Fotó: pfla.hu

A vasárnapi magyar fociprogram egy kora délutáni rangadóval vette kezdetét, harmadik helyén álló Puskás Akadémia hazai közönség előtt fogadta negyedik helyezett MOL Fehérvárt. A köbölkúti Hornyák Zsolt edzette hazaiak egy fontos győzelemmel a tarsolyukban várhatták az újabb rangadót, ugyanis még csütörtökön legyőzték a címvédő Ferencvárost. A forduló egyik rangadója óvatos játékot hozott az első negyedórában, sok szabálytalanság tarkította a játék ütemét. Az idő előrehaladtával egyre inkább lett lüktetőbb a játék, ami a helyzetekben is megmutatkozott.

Összeségében a felcsúti együttes akarata érvényesült az első játékrészben, de az első komoly lehetőséget a fehérváriak dolgozták ki a hetedik percben Dárdai Pál kissé kisodródott helyzetből tüzelt a kapu fölé. A hazaiak első helyzetére sem kellett sokat várni, a nyolcadik percben Nagy Zsolt próbálkozását fogta könnyedén Kovács. A mérkőzés 24. percében ismét a hazaiak veszélyeztettek, Kozák passzolt Nagy Zsolthoz, aki elől az utolsó pillanatban Rus Adrián mentett nagyot.

Az első félórához közeledve a hazaiak percei következtek, a 28. percben ismét Nagy került helyzetbe, Baluta zseniális labdáját azonban nem tudta a hálóba pofozni a magyar válogatott labdarúgó. Az első játékrész hajrájában a hazaiak kis híján megszerezték a vezetést, de Kozák fejese éppenhogy elkerülte Kovács kapuját. Az első félidő egészét tekintve a felcsútiak felvidéki edzője Hornyák Zsolt lehetett elégedettebb, de csapat így sem tudta gólra váltani helyzeteit.

Szünetről visszatérve a vendégek nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, ami a helyzetek számában is megmutatkozott. Előbb Petrjak helyzete nem talált kaput, majd nem sokkal később Spandler mentett óriásit, miután Kenan Kodro lövését a gólvónalról vágta ki. A vendégek sorra dolgozták ki a helyzeteket, a fehérváriak bosnyák támadója nem sokkal később ismét megvillant és tiszta helyzetből a bal első mellé bombázott. A fehérvári kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, a 67. percben a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést, Baluta labdaszerzése után a fehérváriak kapuja elé kanyarított, majd Favorov menetrendszerűen érkezett és fejesével megszerezte a vezetést a Hornyák-legénységnek.

A fehérváriak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de igazán komoly lehetőségük nem volt. Hat perccel a vége előtt Nagy Zsolt akár le is zárhatta volna a mérkőzést, de lövésébe nem vitt elég erőt, így Kovács kapus tisztázni tudott. A találkozó véghajrájában még a vendégek fokozták a nyomást, de Géresi távoli próbálkozása már nem okozott gondot Markek Tamásnak. Ez pedig azt is jelentette egyben négy nap leforgása alatt a másik bajnokesélyest is legyőzte Hornyák Zsolt együttese és ideiglenesen a tabella élére állt a felcsúti együttes.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Puskás Akadémia - MOL Fehérvár 1-0 (0-0)

Pancho Aréna, Felcsút, 1520 néző, v.: Vad II. István
Gólszerző: Favorov (67.)
Sárga lap: Van Nieff (25.), ill. Zulj (28.), Makarenko (42.)
PAFC: Markek – Mezghrani, Nunes, Spandler, Szolnoki – Slagveer (Skribek 70.), Favorov (Urblík 89.), Van Nieff, Baluta (Corbu 74.), Nagy – Kozák (Komáromi 70.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.