2021. február 8., 08:09

A Fradi is legyőzte a Fehérvárt, Hornyák Zsolt csapata már második - VIDEÓVAL

A köbölkúti Hornyák Zsolt csapata, a Puskás Akadémia újabb győzelmet aratott, és megelőzte a Fehérvárt. A fehérvári együttes a címvédő Ferencváros otthonában szenvedett újabb vereséget, és négy mérkőzés óta nyeretlen. A Fradi előnye már 16 pont a bajnokságban.

Fotó: mlsz.hu

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a köbölkúti Hornyák Zsolt edzette Puskás Akadémia, az NB I 20. fordulójában. Sikerének köszönhetően a felcsúti együttes megelőzte a címvédő Ferencvárostól vereséget szenvedő Fehérvárt.

A felcsútiak pontszámban beérték a székesfehérváriakat, és helyet is cseréltek a tabellán.

A Puskás Akadémia ezúttal a Zalaegerszeg otthonából hozta el a három pontot, Hornyák a kezdőben számított felvidéki játékosára az ipolysági Urblík Józsefre. A hazaiknál a nádszegi származású, az idényben már négygólos Szépe János is ott volt a hazai védelemben.

Az első félidő nem sok izgalmat tartogatott kevés gólszerzési lehetőséggel, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Az iramra ugyan nem lehetett panasz, de rengeteg hiba csúszott a játékba, emiatt nem futottak végig az akciók. A második félidőben egy gyors felcsúti gól jót tett a mérkőzésnek, miután Knezevic a 46. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Sokáig azonban nem élvezhették előnyüket a felcsútiak, az 57. percben Lesjak kiegyenlített. A gól után is többet támadott a ZTE, a 66. percben pedig Könyves nagy helyzetben a kapu mellé lőtt. Ezek után Hornyák Zsolt nem tétovázott, és kettős cserére szánta el magát.

A ZTE közelebb járt a gólhoz a hajrában, de nem tudta megszerezni a vezetést, ami meg is bosszulta magát. Hét perccel a vége előtt, büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia egy kezezés után, a büntetőt azonban Knezevic rosszul helyezte és Gyurján védett, a vendégek szerencséjére azonban a horvát támadó elé pattant a labda, és akciógólra „cserélte” a tizenegyest. A hajrában már nem változott az eredmény, ez pedig sorozatban a harmadik felcsúti sikert jelentette, amivel Hornyák Zsolt együttese megelőzte a Fehérvárt a táblázaton.

A felvidéki Hornyák Zsolt így értékelt a ZTE legyőzése után:

ZTE FC–Puskás Akadémia FC 1–2 (0–0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Karakó
Gólszerzők: Lesjak (57.), illetve Knezevic (46., 82.)

A forduló csúcsrangadóját a Groupama Arénában rendezték meg, ahol a Ferencváros a Fehérvárt fogadta.

A székesfehérváriak komoly hullámvölgyben érkeztek a listavezető riválishoz. A zöld-fehérek egy gyors góllal szerezték meg a vezetést, a 11. percben Sigér passzát Uzuni váltotta gólra. A gólt követően a Ferencváros átadta a területet ellenfelének, de a Fehérvár nem tudott élni a lehetőségeivel, a Fradi magabiztosan őrizte előnyé,t és kiválóan védekezett Rebrov csapata.

Fordulást követően sem változott nagyon a játék képe, a vendégek játékában nem nagyon volt benne a gól, így Márton Gábor pályára küldte magyar válogatott támadóját, Nemanja Nikolicsot. A 61. percben érkezett a második ferencvárosi gól,Tokmac Nguen növelte kettőre a Fradi előnyét. A hazaiak ezzel el is döntötték a három pont sorsát, mivel a fehérváriak védője Adrian Rus begyűjtötte második sárga lapját, és a kiállítás sorsára jutott.

A fehérváriak a kiállítás ellenére sem adták fel, és Bamgboye előtt ott volt a szépítés lehetősége, de nem tudta gólra váltani helyzetét, így komoly izgalom nélkül zárult a hajrá.

A bajnoki cím eldőlni látszik, a címvédő Ferencváros 13 fordulóval a vége előtt 16 pontos előnybe került.

A Fehérvár nyeretlenségi sorozata négy mérkőzés óta tart a pontvadászatban, egy döntetlen mellett harmadszor kapott ki.

Ferencvárosi TC–MOL Fehérvár FC 2–0 (1–0)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Berke
gólszerzők: Uzuni (11.), Nguen (61.)
Megosztás
Címkék