2021. október 16., 08:59

A fiatal csapatok összecsapásán Zsolnán vár újabb rangadó a sárga-kékekre

A kéthetes válogatott szünet után visszatér a klubfoci, a Fortuna Liga immáron a 11. fordulóval és két nagy rangadóval is jelentkezik a hétvégén. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a rivális Zsolna otthonába látogatnak, akik a válogatott szünet alatt edzőt váltottak.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Rangadókkal teli fordulóval folytatódik a szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) 11. fordulója.

A hétvégén a Zsolna –DAC mellett a bajnokság két éllovasa, a Nagyszombat és a Slovan is összecsap.

A válogatott szünetben 11 DAC-játékos is képviselte hazája válogatottját, így Németh Antal nem a teljes játékoskerettel készülhetett a Zsolna elleni rangadóra. A leghosszabb utazás a DAC két panamai válogatott játékosára Eric Davisre, valamint Cesar Blackmanre várt.

Változások a csapatok edzői stábjában

Változás történt a dunaszerdahelyiek stábjában is a válogatott szünet alatt, ugyanis Balla Béla a sárga-kékek eddigi másodedzője a vezetőséggel történő egyezség alapján visszatért a MOL Akadémiára és folytatja az ifjúsági játékos nevelést, így már a szombati Zsolna elleni rangadón sem lesz ott a csapattal. Újra csatasorba áll sérülése után Dominik Kružliak, aki már ott lehet a Zsolna elleni rangadón.

A DAC-hoz hasonlóan a tavalyi negyedik helyezett Zsolna is várakozáson alul teljesít, aminek a DAC elleni mérkőzés előtt egy edzőváltás lett az eredménye, miután a zsolnai vezetők megköszönték Pavol Staňo munkáját.

Az észak-szlovákiai csapat irányítását Staňo eddigi asszisztense, Peter Černák vette át a kispadon.

Pedig a zsolnaiak remekül kezdték az idényt, hiszen az 5. forduló után vezették a tabellát, és az Európa Konferencia Ligában egészen a play-offig jutottak. A legutóbbi öt bajnoki fordulóban azonban mindössze két pontot gyűjtöttek, ám azokat paradox módon a jelenlegi első két helyezett Nagyszombat és Slovan otthonában, számol be róla a DAC hivatalos honlapján. A forduló előtt a sárga-kékek az ötödik, míg a Zsolna a tabella hetedik helyét foglalta el.

Fiatal együttesek rangadója

Ami a két csapat egymás elleni mérkőzéseit illeti, szombaton 58. alkalommal feszül egymásnak a két rivális az élvonalban. A DAC éppen a zsolnaiak ellen szerezte meg első ligás gólját és győzelmét még 1985 szeptemberében.

Az eddig lejátszott 57 bajnokin a sárga-kékek 20 győzelmet és egyaránt 20 döntetlent értek el, valamint a Zsolna 17 alkalommal győzte le a dunaszerdahelyieket. A Zsolna otthonában a csallóközi gárda csupán négy alkalommal tudott nyerni a 27 mérkőzésből, de 12 alkalommal ponttal távoztak az ellenfél otthonából a négy győzelem mellett.

A legutóbbi idényben négy alkalommal is találkozott a két együttes, az alapszakaszban a Zsolna törte meg a DAC remek győzelmi sorozatát egy 4-1-es mérkőzésen, majd Dunaszerdahelyen 1-1-es döntetlen született. A rájátszásban Zsolnán gólzáporos döntetlen született, míg a MOL Arénában a DAC 2-1-re legyőzte a Zsolnát.

Érdekesség, hogy a két csapat a Fortuna Liga egyik legfiatalabb keretével rendelkezik.

A zsolnaiak legfiatalabb kezdőjének átlagéletkora az idei szezonban 20,7 év volt az Aranyosmarót otthonában, míg a DAC legfiatalabb csapatának átlagéletkora az idei szezonban 22,4 év volt, mégpedig a Liptószentmiklós ellen.

Egy magas iramú, színvonalas összecsapásra számítok. Mind az öt meccs, amiket ellenük vívtam eddig, izgalmas és szórakoztató volt. Nem könnyű Zsolnán nyerni, és nem csak a műfüves pálya miatt. Mindenképpen egy kemény találkozó vár ránk”

– nyilatkozta Németh Antal a mérkőzés előtt a DAC hivatalos honlapjának.

A Fortuna Liga 11. Fordulójának teljes programja:

Október 15., péntek:

MFK Tatran Liptószentmiklós - AS Trencsén 2-1 (0-0)

Október 16., szombat:

MŠK Zsolna – FC DAC 1904 16:00 (VOYO)

FC ViOn Aranyosmarót - ŠKF Szered 18:00 (VOYO)

FK Szenice – MFK Zemplén Nagymihály 18:00 (VOYO)

FK Pohronie Garamszentkereszt – MFK Rózsahegy 18:00 (VOYO)

Október 17., vasárnap:

FC Szpartak Nagyszombat - ŠK Slovan 17:00 (VOYO, DAJTO)

Megosztás
Címkék