2020. december 4., 15:06
Frissítve: 13:58

A DAC nincs otthon Szlovákiában? A szlovák foci nemet mond a sovinizmusra... vagy nem!

Portálunk is beszámolt róla, hogy a DAC legutóbbi bajnoki meccsén egy-nullás vereséget szenvedett Szereden. A találkozó persze nem emiatt lesz emlékezetes. Egy vitatott szituáció után a hazai játékosok meglökdösték a dunaszerdahelyiek és a magyar válogatott középpályását, Kalmár Zsoltot. 

Fotó: dac1904.sk

Önmagában ebben sincs semmi különös. Gyakran előfordul az ilyesmi a focipályákon. A szerediek azt nehezményezték, hogy Kalmár nem rúgta taccsra a labdát miután az egyik hazai játékos megsérült. Erre egyébként semmilyen szabály nem kötelezi a játékosokat, más kérdés, hogy szokásjog alapján Kalmárnak bizony ki kellett volna rúgnia a labdát.

Meg is kapta érte a magáét!

Előbb Adam Morong, majd az egyébként felvidéki magyar származású Iván Alex ütközte őt le durván, majd mire a válogatott középpályás feltápászkodhatott volna, Miloš Lačnýtól kapott egy nagyot. A játékvezető Morongnak sárgát adott, Lačnýt pedig kiállította. Az ügy itt valószínűleg véget is ért volna, ha másnap, csütörtökön Lačný nem posztol valami egészen elképesztőt az instagramjára. Azt írta:

"A meccs alatt nem ismersz testvért, utána mindenki legjobb barátja vagy. nem értem, hogy egy olyan kvalitású játékos, hazája válogatottja, a ligánk ékessége, mint kalmár, miért nem tudja ezt összekapcsolni az emberiességgel. Tényleg nem értem! Ezért ettem azt, amit abban a pillanatban éreztem, ezért elnézést kérek mindenkitől a klubon belül, hiszen meggyengítettem a csapatunkat a következő meccsünkre. (...)

De hát ilyen a sport és az érzelmek. (...) DAC az élén Kalmár Zsolttal kell, hogy érezze, ki van itthon Szlovákiában.

Ha pedig nem játszik a fairplay szellemében, akkor ezt igen is megérdemelte, mind Kalmár, mind a csapat a vereséget."

lacny
Fotó: instagram

A szabálytalanság itt nézhető meg. Miloš Lačnýt három meccsre tiltotta el a szövetség a szabálytalanság miatt. Arról nincs tudomásunk, hogy kijelentéséért kell-e felelnie.

Nagy Krisztián, a sárga-kékek kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hallottak ugyan Lačný posztjáról, de nem kívánnak rá reagálni. A meccs után nem történt semmi incidens, nem volt összeszólalkozás, közölte Nagy, a klub Lačný magánakciójának tekinti a sokak számára sértő szavakat, nem is kívánnak foglalkozni vele.
Megosztás
Címkék

Hozzászólások

Fehér István 2020. 12. 06., v - 08:40

Akkor a végével kezdem: miért "nem is kívánnak foglalkozni vele"?? Hiszen Kalmáron, sőt, a DAC csapatán keresztül ismét belerúgtak a felvidéki magyarságba, de rajtunk keresztül az egész magyar nemzetbe! Személy szerint nekem ebből már születésem óta elegem van! Abból is elegem van, hogy valahogy mindig el vannak símítva az ilyen és ehhez hasonló de még a sokkal súlyosabb esetek is (lásd magyarverés Pozsonyban a Fradi elleni meccsen, vagy még a régi DAC stadionban is) ! Miért is? Mit képzel magáról most pl. ez a primitív, soviniszta senki? Az én adóm nem büdös ennek a lopott országnak? Földönfutóként fizetem lassan 10 éve, mert a Beneš nevű patkány itt még mindig él (mint Leninről is tanították)! Aztán eszembe jutott, hogy 1979-84 között pont Szereden keresztül utaztam az egyetemre Nagyszombatba, és mivel menetrend szerint 20 percet állt ott a vonat, többször is szeredi suhancok magyarokat kerestek a vonaton és bizony volt, amikor nem úsztuk meg! És folytathatnám, de nem teszem, mert remélem, hogy ezeket a problémákat szinte minden felvidéki magyar jól és pontosan ismeri! Mondjuk már ki végre, ordítsuk világgá, hogy ELÉG VOLT - VESSZEN TRIANON!