A DAC is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra

2021. január 7., 19:06
Ondik Gábor

A MOL Football Akadémián a DAC is megkezdte a 2020/21-es szezon tavaszi felére való felkészülést.

Fotó: dac1904.sk/ Cséfalvay Á.András

A dunaszerdahelyi DAC a tabella második helyéről várhatják a tavaszi szezon kezdetét, Bernd Storck együttesének célja, hogy megszorongassák a listavezető és címvédő pozsonyi Slovant.

A vezetőedzőnek három kapus és tizenkilenc mezőnyjátékos állt rendelkezésére a nyitótréningen. Eric Ramirez és Danylo Beskorovainyi az elkövetkező napokban, Eric Davis pedig nagyjából egy hónap múlva csatlakozik az együtteshez. A hosszantartó sérülését követően immár Vida Máté is a társakkal készült. Schäfer András, aki a tavalyi év végén átesett a koronavírus-fertőzésen, szintén visszatért az edzésfolyamatba.

A sárga-kékek keretében két új játékos is feltűnt, a Somorjáról érkezett a 19 esztendős támadó Brahim Momou, valamint holnap csatlakozik a kerethez a Nagymihály együttesénél kölcsönben szereplő Abdulrahman Taiwo.

„Eric Davis kivételével, aki a héten sikeres műtéten esett túl Panamában, mindegyik játékost visszavárjuk. Eric nagyjából négy hét múlva térhetne vissza. A koronavírus miatt kisebb fennakadások voltak a tengerentúli repülőjáratokkal, ezért Eric Ramirez csak vasárnap érkezik. Tisztában vagyunk vele, hogy néhány futballistánkért más klubok is érdeklődnek, de eddig nem érkezett semmilyen konkrét ajánlat. Szeretnénk egyben tartani a gárdát. Davis sérülése miatt elsőrendű célunk egy minőségi balhátvéd szerződtetése” – nyilatkozta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Az összejövetel elején a játékosok Covid-teszten estek át, majd meghallgatták Bernd Storck vezetőedző és Világi Oszkár klubtulajdonos beszédét. Ezt az év első edzése követte, amely a konditeremben vette kezdetét, ahonnan a labdarúgók átmentek a MOL Akadémia kiválóan előkészített és fűtött, természetes borítású pályájára.

Martin Raška távozását követően a 34 esztendős Nico Pellatz lett a DAC új kapusedzője, aki az elmúlt másfél esztendőben a Berliner SC együttesénél dolgozott ugyanebben a szerepkörben. Pellatz az aktív játékos-pályafutása során Németországban a Hertha Berlin, a Werder Bréma, a Dinamo Drezda, a Viktoria Köln és a Wolfsburg, Cipruson az Apollon Limaszol, Hollnadiában a Den Haag, az Excelsior és a Sparta Rotterdam kapuját védte.

Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, egyelőre a január 23-án esedékes Győri ETO elleni találkozó biztos, mivel a többi mérkőzések lekötése folyamatban van. A helyzetet megnehezíti a karanténelőírások, számolt be a klub hivatalos honlapján.

A DAC első edzésnapján részt vettek: Jedlička, Száraz, Veszelinov (kapusok) - Blackman, Kružliak, Mendez, Müller, Balić, Fábry, Friede, Kalmár, Nebyla, Njie, Schäfer, Andzouana, Divković, Malý, Sharani, Vida, Sommer, Nicolaescu, Moumou.

Hiányzók:
Ramirez, Beskorovainyi – később csatlakoznak
Eric Davis – sérülés

A téli felkészülés programja:
2021. január 7., csütörtök: a felkészülés kezdete
2021. január 23., szombat 14:00 ó: DAC 1904 - WKW ETO FC Győr (Magyarország, 2. liga)

Kövesse facebook oldalunkat is!