2024. március 29., 12:09

A DAC liptói rangadója nyitja a húsvéti fordulót

A márciusi válogatott szünetet követően folytatódik a szlovák labdarúgó-bajnokság rájátszásának harmadik fordulója. A dunaszerdahelyi sárga-kékek nagypénteken az ötödik helyezett Rózsahegy otthonában lépnek pályára.

dac
Fotó: dac1904.sk

A találkozó döntő jelentőségű a nemzetközi porondért és dobogóért vívott csatában, a DAC jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el és négy pontra van a harmadik helyezett Zsolnától.

A versenynaptár egyik legnehezebb összecsapása áll előttünk. Az idényben harmadszor találkozunk a Rózsaheggyel, amelyet még egyszer sem sikerült legyőznünk. Egy komoly minőségű ellenfélről beszélünk, akik otthon még erősebbek, még ha legutóbb ki is kaptak a Slovantól.

Az volt az egyetlen bajnoki vereségük november eleje óta. Jó formában vannak tehát, de a három pont megszerzése a célunk. Tisztában vagyunk vele, hogy a hazaiak nem fogják magukat könnyen megadni, viszont küzdeni fogunk” – ígérte Xisco Muñoz a Rózsahegy elleni összecsapás előtt.

A két csapat nem is oly régen a Szlovák Kupa negyeddöntőjében is találkozott egymással, a DAC hiába játszott szinte végig nagy fölényben, nem tudták gólra váltani lehetőségeiket és végül a Rózsahegy jutott be a legjobb négy közé. A liptóiak az elődöntőben a harmadosztályú Héthárs (Lipany) ellen lépnek pályára.

„A kupameccsen az egyik legjobb teljesítményünket nyújtottuk, sajnos nem sikerült kihasználni a lehetőségeinket. Holnap az lesz a fontos számunkra, hogy ismét bizonyítsuk a fejlődést és hogy nemcsak az eredménnyel, de a játékunkkal is megpróbáljunk örömet okozni a szurkolóinknak. A legutóbbi mérkőzéseken a saját otthonunkban mutattunk erőt, ezt most az ellenfél pályáira is át kell vinnünk, mert nem adjuk fel az érmes pozíciókért vívott harcot. Tudjuk, hogy mindig bele kell adnunk mindent, ez az egyetlen mód, ahogy a klubnak és a szurkolóknak is örömet okozhatunk. Bízom benne, hogy holnap a segítségünkre lesznek, mert szükségünk van rájuk ebben a harcban.” - nyilatkozta a DAC spanyol mestere a klub hivatalos honlapjának a pénteki találkozó előtt.

A sárga-kékek vezetőedzője nem számíthat Milan Dimun játékára sárga-lapos eltiltás miatt, valamint sérülés miatt nem állhat a spanyol mester rendelkezésére Romaric Yapi, valamint Bartol Barišić sem. Szintén sárga lapok miatt nem ülhet le a kispadra Borbély Balázs másodedző, aki csak a lelátóról követheti a DAC pénteki összecsapását.

Az idei szezonban már negyedik alkalommal találkozik a két gárda, kétszer a bajnokságban és egy alkalommal a kupában mérkőztek meg eddig. A DAC pedig az idei szezonban még nem tudta legyőzni a liptói együttest, ahol több korábbi dunaszerdahelyi nevelés is szerepel, mint Matuš Malý, Domonkos Kristóf vagy Tučný Ádám.

A bajnokságban a MOL Arénában és a Rózsahegy otthonában is egyaránt 1-1-es döntetlen született az alapszakasz során, míg a Szlovák Kupa negyeddöntőjében a Rózsahegy egy góllal bizonyult jobbnak a MOL Arénában. A dunaszerdahelyi együttes az előző fordulóban a Zsolna elleni hazai győzelemmel törte meg négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát, amit a narancsmezesek otthonában egy újabb jó eredménnyel folytatnának Csingerék.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), felsőházi rájátszás, a bajnoki címért, 3. forduló:
Március 29., péntek:

MFK Rózsahegy - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 17.30 (Nova Sport, Voyo)
Március 30., szombat:
ŠK Slovan – FK Železiarne Zólyombrézó 17.30 (Voyo)
Március 31., vasárnap:
FC Spartak Nagyszombat - MŠK Zsolna 17.30 (Dajto, Voyo)
Alsóházi rájátszás, a bentmaradásért, 3. forduló:
Március 30., szombat:

MFK Szakolca – MFK Zemplén Nagymihály 15.00 (Voyo)
MFK Dukla Besztercebánya - AS Trencsén 15.00 (Voyo)
FC ViOn Aranyosmarót - FC Kassa 15.00 (Voyo)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.