2022. január 25., 12:16

A DAC korábbi edzője lett a magyar utánpótlás válogatottak szakmai vezetője

A DAC nem is oly' régen menesztett vezetőedzője, Németh Antal lett a magyar utánpótlás válogatottak szakmai vezetője, jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményében.

Németh Antal
Fotó: dac1904.sk

A 47 esztendős szakember korábban már dolgozott az utánpótlásban, többek között, 2009-től az MLSZ Pest megyei koordinátoraként, majd a Pest megyei igazgatóság szakmai igazgatójaként tevékenykedett. Ezzel párhuzamosan a Vasasnál az utánpótlás szakmai igazgatójaként is dolgozott. Később, 2015 és 2020 között szövetségi edzőként vállalt szerepet több korosztályos válogatottnál, áll a MLSZ hivatalos honlapján. A 47 esztendős Németh Antal az MLSZ-nél az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetőjeként Fehér Csabát váltja.

Egységes szakmai koncepció kereteinek kidolgozása és megvalósítása lesz a feladatom. Az elsődleges célunk, hogy a korosztályos válogatottakban szereplő tehetséges játékosok közül minél többen eljussanak a felnőtt nemzeti csapatig, és az oda vezető úton minden segítséget megkapjanak a fejlődésükhöz”

- nyilatkozta Németh Antal kinevezését követően.

Németh még nem is oly régen Csallóközben, a DAC-nál dolgozott mint vezetőedző, de a gyengébb eredmények miatt távoznia kellett posztjáról. Németh 2020 júniusában érkezett Dunaszerdahelyre mint Bernd Storck segítője. A német szakember távozása után Némethre bízta a klubvezetőség a csapatot, majd szerződést ajánlottak neki a DAC-nál. A 47 esztendős szakember tavaly novemberig irányította a dunaszerdahelyi csapatot.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.