A DAC győzött a Vasas ellen

2021. július 9., 20:10
Ondik Gábor

Két héttel a bajnoki rajt előtt negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a DAC. Németh Antal együttese hazai közönség előtt a magyar másodosztályban szereplő Vasas ellen játszott felkészülési mérkőzést.

dac_vasas
Fotó: dac1904.sk

Negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a Németh Antal által irányított dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes a Merkantil Bank Liga előző idényének harmadik helyezettje ellen lépett pályára. A budapesti Vasas együttese az előző idényben végig versenyben volt a feljutásért, de az utolsó fordulókban a Gyirmót megelőzte a Vasast a tabellán és végül a Debrecen és a Gyirmót jutott fel.

A Vasas elleni mérkőzésen 2x60 perces félidőt rendeztek, melyen két teljesen más összeállítású csapatot küldött pályára Németh Antal. Az első félidő nagyon küzdelmes mérkőzést hozott. Az első félórában nagyon kevés lehetőséget hozott a találkozó. A 25. percben Taiwo passza után elsőként Divković került helyzetbe, de lövése elkerülte a kaput. A folytatásban az angyalföldi együttes előtt is akadtak lehetőségek, de a piros-kékek sem tudtak mattolni Jedličkát.

Az első félidő hajrájában az Eb-t is megjárt Schäfer András került nagy helyzetbe, ami után Jova Levente tornázta a léc fölé a magyar válogatott futballista helyzetét. Nem sokkal később pedig Moumou lövése éppenhogy elkerülte a Vasas kapuját, így gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

A második félidőre mindkét csapat egy teljesen más összeállítású csapattal állt fel. A játékrész elején a DAC egy remek támadás után megszerezte a vezetést, miután Rymarenko passzolt Veselovský elé, akinek lövése a Vasas hálóőréről kipattant a labda, amit Nicolaescu közvetlen közelről a hálóba gurított. A budapesti piros-kékek válasza bő tíz perccel később érkezett, miután a 78. percben Hinora egyenlített.

A folytatásban csendesen csordogált a mérkőzés, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de a Vasas állt közelebb az újabb gólhoz. Mindkét szakvezető próbált minden játékosának lehetőséget biztosítani, valamint több taktikai elemet is kipróbálni a vészesen közelgő bajnoki rajtra. A mérkőzés hajrájára a sárga-kékek is több lehetőséget kidolgoztak, mikor már úgy tűnt döntetlennel zárul a mérkőzés, a 119. percben Szalma Dániel egy remek lövéssel megszerezte a győzelmet jelentő találatot a dunaszerdahelyi együttesnek.

A DAC ezzel ismét legyőzte a Vasast, a sárga-kékek legközelebb jövő héten csütörtökön a magyar élvonalbeli Újpest ellen lép pályára, ami a sárga-kékek főpróbája lesz a Partizán Belgrád elleni mérkőzés előtt.

FC DAC 1904 – Vasas Budapest 2-1 (0-0)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, v.: Kraľovič
Gólszerzők: Nicolaescu (66.), Szalma (119.) ill. Hinora (78.)

Kövesse facebook oldalunkat is!