2023. március 9., 08:51

A DAC gólvágóját Nikola Krstovićot megelőzve Weiss lett a szlovák bajnokság legjobbja

Az újságírók és szakértők szavazatai alapján a Slovan sztárja, ifjabbik Vladimír Weiss lett a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) legjobb játékosa 2022-ben. Szerdán egy sajtótájékoztató keretein belül nyilvánosságra hozták az év legjobb játékosa címért versenyben lévők listáját, valamint az év edzője és fiatal labdarúgó jelöltjeit is kihirdették.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Szoros csatában a Slovan szlovák válogatott sztárja Vladimír Weiss lett a szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) legjobb játékosa. A 33 esztendős futballista a DAC montenegrói gólvágóját, Nikola Krstovićot előzte meg 12 szavazattal.

A Slovan támadója a 92 szavazólapból 37-en került az első helyre a Fortuna Liga legjobb játékosa voksolásán, ezzel megvédte címét, mivel 2021-ben is egy DAC-játékost előzött meg, nevezetesen Schäfer Andrást.

A szerdai sajtótájékoztatón kihirdették az év labdarúgója díj tíz jelöltjét is. Milan Škriniar az elmúlt három évben uralta az ankétot, de idén többen is esélyesek a végső győzelemre.

Az év legjobb 20 labdarúgója között felvidéki játékos is található Almási László személyében, aki két ponttal a huszadik helyen végzett a voksoláson. Idén újdonságnak számított, hogy korábbi válogatott játékosok, korábbi jelöltek és aktuális szövetségi edzők is szavazhattak.

Az év edzője díjra pedig öten is versenyben vannak, a DAC vezetőedzője Adrian Guľa mellett, a Slovan edzője Weiss, a Spartak mestere Michal Gašparík, a rózsahegyi Peter Struhár és a Wisla Plock edzője Pavol Staňo is versenyben van. A Puskás Akadémiát edző köbölkúti Hornyák Zsolt éppenhogy lemaradt a legjobb ötösből. Az egyes kategóriák győzteseit a március 20-án Szencen rendezendő gálaesten hirdetik ki.

Fortuna Liga legjobb játékosa 2022-ben:

1. Vladimír Weiss ifj. (Slovan) 143 pont,

2. Nikola Krstovič (DAC) 131 pont

3. Martin Regáli (Rózsahegy) 37 pont

Az év labdarúgója-jelöltek, férfiak: Martin Dúbravka (Newcastle United/Manchester United), Marek Hamšík (Trabzonspor), Dávid Hancko (Sparta Prága/Feyenoord), Patrik Hrošovský (Genk), Juraj Kucka (Watford/Slovan), Stanislav Lobotka (Nápoly), Lubomir Šatka (Lech Poznaň), Milan Škriniar (Inter Milánó), Martin Valjent (RCD Mallorca), Vladimír Weiss (Slovan)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.