magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. február 2., 12:06

A DAC ghánai támadója Zemplénben tölti a tavaszt

Újabb játékosát adta kölcsön a Fortuna Liga bajnoki címére hajtó DAC. Martin Bednár és Ricardo Philips után a ghánai Zuberu Sharani is a szintén élvonalbeli Zemplén Nagymihály csapatában szerepel majd kölcsönben tavasszal, jelentette be a dunaszerdahelyi együttes hivatalos médiafelületén.

Fotó: dac1904.sk

Korábban a DAC nigériai támadója Abdulrahman Taiwo is a Nagymihály csapatában szerepelt kölcsönben az ősszel, a szezon hajrájában azonban remek teljesítményt nyújtott és több gólt is szerzett, ezáltal Dunaszerdahelyen kezdheti a tavaszt, mivel Bernd Storck lehetőséget szeretne neki is adni.

Sharani 2019 nyarán érkezett Dunaszerdahelyre, és a sárga-kékek színeiben minden sorozatot tekintve 11 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt, illetve egy gólpasszt szerzett. A gyors 21 esztendős ghánai szélső támadó egyetlen bajnoki gólját a tavalyi szezonban szerezte a felsőházi rájátszásban a Zsolna ellen 2-0-ra megnyert hazai bajnokin talált be.

A 21 esztendős futballista a tavalyi szezonban a DAC farmcsapatának számító Somorja színeiben 10 mérkőzésen 5 gól és 3 gólpassz volt a mérlege.

„Sharani egy tehetséges labdarúgó, aki a Dunaszerdahelyre való érkezése óta komoly fejlődést mutatott. A további javulásához azonban folyamatos játéklehetőség szükséges. A Nagymihály megkeresett minket Sharani kölcsönvételének szándékával, Storck vezetőedzővel pedig egyetértettünk abban, hogy a kelet-szlovákiai klub ideális hely a további fejlődéséhez. Nagyon bízunk benne, hogy sikeres lesz Nagymihályban, és az ott eltöltött időszak segít majd neki a jövőre nézve” – jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója, a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.