A DAC fiatal védője Szenicén folytathatja kölcsönben

2021. január 14., 19:28
Ondik Gábor

Újabb tehetség a távozás küszöbén a dunaszerdahelyi DAC-nál, igaz csak ideiglenesen. A kevés játéklehetőség miatt a sárga-kékek fiatal védője Matuš Malý a távozás küszöbén, élvonalbeli csapathoz kerülhet kölcsönbe.

A dunaszerdahelyi DAC 19 esztendős védője Matuš Malý a szintén élvonalbeli FK Szenice csapatához kerülhet kölcsönbe. A két klub között még nem született meg a megállapodás, de a fiatal védő már pályára léphetett a Radványi Miklós edzette Zólyombrézó elleni felkészülési mérkőzésen a Szenice színeiben.

 Malý a második félidőben lépett pályára Radványi csapata ellen, a találkozót a Zólyombrézó 4-1 arányban nyerte meg. A Szenice a tabella utolsó előtti helyéről várhatja a Fortuna Liga tavaszi idényét.

Matuš Malý a dunaszerdahelyi DAC nevelése, a sárga-kékek akadémiájáról került be a felnőtt csapatba. A fiatal védő a tavalyi szezon hajrájában robbant be a sárga-kékek kezdőjébe, Bernd Storck első alkalommal a Slovan elleni hazai derbin küldte pályára. A felsőházi rájátszásban, továbbá a Zsolna és a Rózsahegy elleni rangadókat már végig is játszotta a tehetséges csallóközi védő.
A 19 esztendős tehetség az idei szezonban 8 bajnokin lépett pályára a DAC színeiben, ebből a Nagymihály és az Aranyosmarót elleni idegenbeli mérkőzéseken végig a pályán volt a DAC színeiben, míg a többi mérkőzésen csereként lépett pályára.

Malý-t eredetileg 2022 nyaráig köti szerződés a dunaszerdahelyi együtteshez.