2023. június 9., 20:09

A cseh bajnokságból érkezik a DAC első nyári szerzeménye

Mint arról korábban beszámoltunk a pénteki nap megkezdte nyári felkészülését az előző szezonban ezüstérmes dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes pedig a mai napon be is jelentette első nyári szerzeményét is.

Filip Kaša és a klubvezetés
Filip Kaša és a klubvezetés
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi DAC megkezdte nyári felkészülését a következő idényre. Az Adrian Guľa edzette sárga-kékek az előző idényhez hasonlóan ezúttal is az Európa Konferencia Liga selejtezőiben bizonyíthatnak a nemzetközi porondon. A csallóközi együttes kerete eddig komoly változásokon esett át, hiszen több kevesebbet játszót futballista is búcsút intett a sárga-kékeknek.

Az egyetlen komolyabb veszteség az előző idényben folyamatos játéklehetőséget kapó panamai Cesar Blackman távozása, aki nem fogadta el a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát. A több távozó után pedig a mai napon a klub hivatalosan is bejelentette első érkezőjét, nevezetesen a kétszeres cseh válogatott Filip Kaša leigazolását.

A 29 esztendős rutinos középső védő a távozó Dominik Kružliak helyére érkezik a cseh bajnokság előző idényének bronzérmesétől a Viktoria Plzeň csapatától. A cseh futballista kétéves szerződést kötött a dunaszerdahelyi együttessel és ingyen csatlakozik a DAC-hoz, mivel lejárt a szerződése a cseh gárdánál. A komoly rutinnal rendelkező futballista már harmadik együttesnél dolgozhat együtt Adrian Guľa vezetőedzővel, hiszen korábban Zsolnán és cseh Viktoria Plzeň csapatánál is együtt dolgozhatott a DAC mesterével. Kaša szlovák és cseh bajnoknak is vallhatja magát hiszen a Zsolnával a szlovák bajnokságot, míg a Plzeň gárdájával a cseh bajnokságot nyerte meg.

A 29 esztendős cseh védő 2016-ban lett a Zsolna futballistája és összesen 109 tétmérkőzésen szerepelt a sosonoknál és 13 gól áll a neve mellett és a 2016/17-es szezonban lett szlovák bajnok. A kétszeres cseh válogatott védő 2020-ban igazolt vissza Csehországba és a Plzeň gárdájával cseh bajnoki címet szerzett a 2021/22-es idényben, ahol összesen 58 mérkőzésen három gólt szerzett.

A stratégiai részlegünkkel egyeztetett politikával összhangban olyan játékosokkal szeretnénk megerősíteni a keretünket, akiknek van tapasztalatuk a különféle címek elhódításában és akik több jelentős nemzetközi mérkőzésen is pályára léptek. Filip a szlovák és a magasabbra értékelt cseh bajnokságot is megnyerte, így ebben a tekintetben tökéletesen illik azok közé a futballisták közé, akiket igazolni szeretnénk.

Ráadásul a vezetőedzőnk és Filip jól ismerik egymást, ezért nem kell hosszú adaptációs idővel számolnunk, hiszen tudják, mit várhatnak el a másiktól. Filip egy olyan labdarúgó, aki képes a magasan feltolt védelem tagjaként futballozni, mivel megvan ehhez a megfelelő gyorsasága és a támadásépítési képessége is minőségi. Ráadásul egy agresszív védőről van szó, aki a fejjátékával a védekezésünket és a támadójátékunkat egyaránt segítheti. Boldogok vagyunk, amiért a több ajánlata közül a miénket fogadta el és hogy újra Guľa vezetőedző irányítása alatt dolgozhat. Sok sikert!” – jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Filip Kaša 2021 szeptemberében a cseh felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott: a 2022-es vb selejtezőjén Belgium, majd azt követően az Ukrajna elleni felkészülési találkozón is szerepet kapott. 2017-ben részt vett a Lengyelországban megrendezett 21 éven alatti Európa-bajnokságon is.

Ami az erősítéseket illeti érkezhet még a DAC-hoz a Zsolna fiatal támadója Adrián Kaprálik és Adam Kopas is, továbbá a DAC első keretével készül a felkészülés során a válogatott összetartások után Zoran Záhradník, Szolgai Máté és Vitális Milán is, valamint a fiatal tehetségek közül még Csinger Márk, Urblík Norbert, Csóka Bálint, Franck Bahi és Dušan Fančovič is a sárga-kékekkel készülhet az új idényre.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.