A Bundesligán belül váltott klubot Bénes László

2021. február 2., 09:36
Ondik Gábor

A német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach csallóközi tehetsége Bénes László a Bundesligán belül váltott klub és az Augsburg csapatához került kölcsönbe.

Fotó: fcaugsburg.de

A német Bundesligában szereplő Augsburg csapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy megszerezte kölcsönbe a Mönchengladbach fiatal felvidéki tehetségét Bénes Lászlót. A 23 esztendős doborgazi tehetség a szezon végéig került kölcsönbe az Augsburg együtteséhez. Az Augsburg 19 fordulót követően a német élvonalbeli bajnokság (Bundesliga) 13. helyén áll.

Bénes László a jelenleg is futó idényben a Bundesligában hét bajnokin lépett pályára és egy gólpasszt is kiosztott, valamint a Német Kupában is pályára lépett és egy gólt szerzett, de a Bajnokok Ligájában is pályára léphetett két mérkőzésen csereként.

A 23 esztendős szlovák válogatott középpályás 2016 nyarán igazolt német Bundesligába a Mönchengladbach együttéhez. Bénes 2019 januárjában is szerepelt már kölcsönben, akkor a másodosztályban szereplő Holstein Kiel csapatában szerepel, ahol 15 mérkőzésen két gólt és hat gólpasszt jegyzett.

A doborgazi középpályás a Mönchengladbach színeiben minden sorozatot tekintve 51 mérkőzésen léphetett pályára. Bénes László a legertékesebb felvidéki játékosként tartják számon, a mértékadó transfermakt.com 6 millió euróra taksálja a felvidéki tehetség piaci értékét.

Kövesse facebook oldalunkat is!