2021. július 5., 12:26

A brit szurkolók egyik része lenácizta a síró német kislányt, a másik része gyűjtést szervezett neki

A múlt keddi Anglia-Németország Európa-bajnoki nyolcaddöntő mérkőzésen egy síró német kislányról készült felvételek bejárták a világhálót, ami egyes szurkolókból a lehető legrosszabbat váltotta ki. A megható történet bejárta az internetet és gyűjtés szerveztek az ifjú német szurkolónak.

német szurkoló kislány
Fotó: bbc.com
A német kislányról készült felvételek még a múlt keddi Európa-bajnoki mérkőzésen készültek, ahol Anglia 2-0-ra győzött Németország ellen. A felvételeken a kislány német zászlóval az arcán keservesen sír és édesapjához bújt, aki vigasztalta őt, mivel a németek kétgólos vereséget szenvedtek a londoni Wembley-ben a házigazda angolok ellen, ami a kiesést jelentette a németek számára.

A BBC beszámolója szerint az esetet követően bántó kommentekkel és gusztustalan megjegyzésekkel sértegették az ifjú német szurkolót. Volt, aki azt írta, hogy

sírjál csak te kis náci.

Egy 51 éves walesi szurkolót nagyon felbosszantott az eset és Joel Hughes példát szeretett volna mutatni és gyűjtést szervezett a kislánynak, hogy megmutassa nem minden brit bunkó.

Mutassuk meg ennek a kis német szurkolónak, hogy nem minden brit borzasztó.

- írta a walesi férfi a twitteren.

A gyűjtés annyira sikeresnek bizonyult, hogy még az angol focilegenda Gary Lineker is az ügy mögé állt és ő is megosztotta, majd azt írta a twitteren, hogy hihetetlenül gusztustalannak tartja az esetet, amely a beteges xenofóbia ékes példája.

Eredetileg a gyűjtés kitűzött célja 500 font volt, azonban nagyon sokan támogatták az elkeseredett kislányt és több mint 32 ezer font gyűlt már össze a kislánynak és családjának.

A gyűjtés eredeti célja az online zaklatás és xenofóbia ellen irányult, amellyel szerették volna felhívni a figyelmet, hogy néhány rosszakaró kommentelő miatt ne gondoljanak rosszat az emberek a britekről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.