2020. december 15., 13:44

A Barcelona elnökjelöltje szerint Messi fizetése nem fenntartható

Az FC Barcelona elnöki posztjára kandidáló Emili Rousaud szerint nem fenntartható Lionel Messinek, a klub hatszoros aranylabdás futballistájának a fizetése, ugyanakkor róla nevezné el a Camp Nou Stadiont.

Lionel Messi
Fotó: News10ABC

Az egyesület korábbi alelnöke elmondta: megválasztása esetén természetesen mindenképpen szeretnének megállapodni a folytatásról a világ legjobban fizetett játékosával, de a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben csökkenteni kellene az argentin klasszis járandóságát.

Ez a L'Equipe értesülései szerint havonta 8,2 millió euró.

Messi szerződése jövő nyáron jár le nevelőegyesületével, így januárban már szabadon tárgyalhatna bármelyik klubbal.

Rousaud megjegyezte, véleménye szerint a fizetéscsökkentés nem lenne akadálya a további közös munkának, hiszen amikor Messi a nyáron jelezte, hogy távozni szeretne, egyszer sem említette a pénzt, szándékának sokkal inkább sportszakmai okai voltak, amelyeket lehet orvosolni.

Rousaud egyúttal bejelentette, a felújítást követően a klub és a világfutball történetének egyik legeredményesebb játékosáról nevezné el a Camp Nou Stadiont, ez pedig újabb szponzorokat eredményezhet.

A katalán egyesület elnöki posztjáról októberben mondott le Josep Maria Bartomeu, a tisztújításra január 24-én kerül sor. Rousaud mellett a klub korábbi elnöke, Joan Laporta is jelölt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.