2021. március 5., 10:03

800. élvonalbeli mérkőzésén a nagy rivális Slovan otthonában jubilál a DAC

A Fortuna Liga alapszakaszának zárófordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek a nagy rivális és egyben listavezető pozsonyi Slovan otthonában játszanak sorsdöntő rangadót. Bernd Storck együttese hat év után vezetné sikerre a dunaszerdahelyi együttest a rivális otthonában.

A szlovák focihétvége csúcspontja a Slovan-DAC rangadó, melyre a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban kerül sor, egy hiányérzetünk azonban lehet, hogy a járvány kellős közepén nézők nélkül rendezik meg a Slovan-DAC csúcsrangadót.

Mindkét csapat számára fontosak az egymás elleni mérkőzések, fogadkozásokból ezúttal sem volt hiány, mindkét csapat győzni szeretne. A lélektani előny a pozsonyiaknál van, ugyanis hétpontos előnnyel vezetik a bajnokságot a sárga-kékek előtt. A csallóközi együttesnek győznie kell, amennyiben továbbra is a bajnoki cím a céljuk.

A 800. élvonalbeli mérkőzés

A szombati rangadó a sárga-kékek számára nem akármilyen mérföldkőt jelent, hiszen a klubtörténelem nyolcszázadik élvonalbeli mérkőzésén lép pályára a DAC.

A két csapat legutóbbi három összecsapásán a DAC nem tudta legyőzni a pozsonyi együttest. Az őszi idény során a MOL Arénában 1-1-es döntetlen született.

Ősi riválisok 1988 óta

A Fortuna Liga 22. fordulójában immáron 63. alkalommal mérkőzhet meg a két nagy rivális, amely a derbi múltját ismerve több mint egy futballmérkőzés. Az eddigi mérkőzéseken a pozsonyiak voltak az eredményesebbek, 37 győzelemmel. A sárga-kékek 12 győzelmet tudnak felmutatni a derbik történetében, míg pontosztozkodásra 13 alkalommal került sor.

Ami a Csallóközben rendezett mérkőzéseket illeti, a dunaszerdahelyiek hazai közönség előtt 10 győzelemmel büszkélkedhetnek a pozsonyiak 14 győzelmével szemben. A sárga-kékek legnagyobb arányú győzelmüket 1989-ben szerezték. Ezt a tavalyi szezon alapszakaszában a DAC beállította, mikor 5-2-re győzték le az „égszínkékeket”.

Három a magyar igazság

Ami a Pozsonyban a Slovan otthonában lejátszott mérkőzéseket illeti, a DAC eddig 29 meccset játszott a Slovan vendégeként, ebből pedig két alkalommal tudott nyerni. A második és eddig utolsó győzelmüket a sárga-kékek a 2014/15-ös szezon harmadik tavaszi fordulójában könyvelhették el, Peter Štepanovský 3. percben szerzett találatával.

A legutolsó DAC-győzelem összefoglalója a Slovan otthonában:

Magyarok az élvonalban

A Fortuna Liga alapszakaszának zárófordulóját szombaton rendezik meg, minden mérkőzésre egy időben kerül sor. A palásti Križan Richád csapata, a Trencsén jó tavaszi rajttal esélyes, hogy bekerüljön a felső hatosba. A trencséniek a szintén jó tavaszi rajtot produkáló Nagyszombatot fogadják, a vendégeknél a feketenyéki Tumma Gergely is lehetőséget kaphat.

Matematikailag a Lértán Péter edzette Nyitrának, valamint Iván Alex csapatának, a Szerednek is volna esélye bekerülni felső hatosba. A Nyitra idegenben a Nagymihály otthonában, míg a Szered szintén idegenben a Aranyosmarót otthonában lép pályára az alapszakasz utolsó fordulójában.

A Fortuna Liga 22. Fordulójának teljes programja:
Március 6., szombat:
AS Trencsén - FC Szpartak Nagyszombat 14:30 (Fortuna Liga TV, Dvojka)
MŠK Zsolna – MFK Rózsahegy 14:30 (Fortuna Liga TV)
FK Szenice – FK Pohronie Garamszentkereszt 14:30 (Fortuna Liga TV)
FC ViOn Aranyosmarót - ŠKF Szered 14:30 (Fortuna Liga TV)
ŠK Slovan – FC DAC 1904 14:30 (M4 Sport+, Orange Šport, Fortuna Liga TV)
MFK Zemplén Nagymihály - FC Nyitra 14:30 (Fortuna Liga TV)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!