2023. február 20., 12:03

5000 euróval meg lehet úszni a magyargyalázást

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága első fokon a Sepsi OSK javára ítélte annak a román élvonalbeli mérkőzésnek a három pontját, amelyen a vendégcsapat FCU 1948 Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak, ezért a játékvezető félbeszakította a játékot.

sepsi
Fotó: sepsiosk.ro

Andrei Chivulete a 26. percben az öltözőbe küldte a csapatokat a január 29-i meccsen, majd hangosbemondón felszólították a vendégszurkolókat, hogy fejezzék be a magyarellenes rigmusok skandálását.

Tíz perc kényszerszünet után a csapatok visszatértek a pályára, de a mérkőzés csak néhány másodpercig tartott ezt követően, mert a Craiova drukkerei folytatták a magyarellenes szólamaikat, így a bíró lefújta az összecsapást.

Az FRF fegyelmi bizottsága kétszer elhalasztotta a döntést, szerdán azonban meghozta az első fokú döntést. E szerint

a Sepsi OSK 3-0-ra nyerte a meccset, a vendégegyüttes szurkolói pedig hat idegenbeli vagy semleges pályán sorra kerülő mérkőzésen nem vehetnek részt.

Emellett a Craiovát 22 500 lejre bírságolták, és a Sepsi OSK-ra is 25 ezer lej bírságot róttak ki. A Sepsi OSK illetékesei üdvözölték a szakszövetség határozatát, kifogásolják azonban, hogy őket is pénzbüntetéssel sújtották. A Craiova viszont teljesen elégedetlen a döntéssel, és jelezte, fellebbezni fog ellene. 

A Sepsi OSK a román élvonalban öt fordulóval az alapszakasz vége előtt a hatodik, azaz az utolsó rájátszásra jogosító helyen áll, ezért számára igen fontos a felfüggesztett mérkőzés három pontjának a sorsa.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.