Virágzik a védett állatok illegális kereskedelme

ma7 | MTI 2018. május 23., 19:05

Virágzik a védett állatok illegális online kereskedelme: egy állatvédő szervezet internetes kutatása során 5381 hirdetést talált 106 honlapon, amelyek 11 772 állatot vagy állati testrészt kínáltak eladásra Németországban, Oroszországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában.

Fotó: pixabay.com

Az International Fund for Animal Welfare (IFAW) állatvédő szervezet szerdai közlése szerint a hat héten át tartó internetes kutatás eredménye igazán aggasztó.

A kínált állatok és állati testrészek összértéke 3,2 millió euró. Az esetek több mint négyötödében élő állatról volt szó: nagy részük vízi teknős (45 százalék), madár (24 százalék) és emlős (5 százalék).

A hirdetések 80-90 százaléka illegális - mondta Celine Sissler-Bienvenue, az IFAW Franciaországért és Afrika francia nyelvű területeiért felelős részlegének igazgatója.

A teknősökön kívül a feketepiacon nagy az érdeklődés a hüllők, például a kígyók, gyíkok és aligátorok iránt is, de a baglyok, ragadozómadarak, tukánok és darvak, valamint más védett állatok is népszerűek.
Az emlősállatok piaca még sokszínűbb. Kapható szinte minden az állati testrészektől, például szarvaktól vagy széklábbá preparált elefántlábaktól kezdve a fogságban felnevelt állatokig. Illegálisan kínált élő állatokból a legtöbb Oroszországban van, például egy medve is.

Az IFAW szerint az egyes országok törvényhozása túl lassú ahhoz, hogy feltartóztassa az illegális kereskedelmet.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS