cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. március 11., 16:12

Tom Hanks két Oscar mellé szerzett Arany Málnát is

A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks idén a legjobb lett a legrosszabbak között; a szombaton bejelentett Arany Málna-díjak közül őt „tüntették ki” a legrosszabb férfi mellékszereplőnek és a legrosszabb képernyős párosításért járó „díjjal” is, a legrosszabb film 2022-ben a Szöszi lett, amely Marilyn Monroe-ról szól.

Tom Hanks
Fotó: TASR/AP

Hanks az Elvis című filmben a rock and roll legenda menedzserét, Tom Parkert alakítja, akit kegyetlen és korrupt figuraként jelenít meg a képernyőn.

Sok kritikus és rajongó lesújtó véleménnyel volt a játékáról,

különösen a megjátszott akcentusáról. Ezért lett 2022 legrosszabb férfi mellékszereplője Tom Hanks,

a legrosszabb képernyős párosítás díját pedig szintén neki ítélték

a filmben mutatott „latexarca”, a szerepéhez viselt maszk miatt.

Az Ana de Armas főszereplésével

Marylin Monroe-ról készített Szöszi című filmnek ítélték idén a legrosszabb filmnek járó Arany Málna-díjat,

s egyben a legrosszabb forgatókönyvnek járó „kitüntetést” is bezsebelhették idén az alkotók. Mindezt annak ellenére, hogy Ana de Armas jelölt a vasárnapi Oscar-díjátadón a legjobb női főszereplő kategóriában.

A legrosszabb férfi főszereplő 2022-ben a Michael Morbiust alakítő Jared Leto lett.

A legpocsékabb női mellékszereplő is a Morbiusban szerepelt; Adria Arjona, aki dr. Martine Bancroftot játssza a filmben.

Díjazzák azt is, aki egy Arany Málna után mégis fel tud állni,

és ismét jelentős alakítást tesz le az asztalra; ezt a kitüntetést idén Colin Farrellnek ítélték oda A sziget szellemeiben nyújtott alakításáért. Farrell az Oscar-díjra is esélyes vasárnap.

A legrosszabb női főszereplőnek járó díjat az Arany Málna testülete saját magának osztotta ki,

miután a szavazólapra felkerült a Tűzgyújtó 12 éves főszereplője, Ryan Kiera Armstrong, ami miatt rengeteg támadás érte a díjazókat, s Armstrongot végül le is vették a listáról.

A magát az Oscar undok unokatestvérének tekintő Arany Málna-díjakat 1980 óta ítélik oda. A kiválasztásban mintegy 1100 szakmabéli dönt az Egyesült Államokban és a világ több mint 20 másik országában.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.