2022. december 1., 17:32

Életrajzi film készül Bruce Lee-ről

Bruce Lee-ről, a harcművészet legendás mesteréről forgat életrajzi filmet az Oscar-díjas Ang Lee. A főszerepet a rendező fia, Mason Lee alakítja majd - számolt be róla a Variety.com.

bruce lee
Fotó: pixabay.com

A produkció a Sony 3000 Pictures filmstúdiójában készül. A forgatókönyvet Dan Futterman írja. A történet korábbi változatain Jean Castelli, Alex Law, Mabel Cheung és Wells Tower dolgozott.

Bruce Lee, aki 1973-ban, 32 évesen halt meg, nagy hatással volt Hollywoodra színészként, rendezőként és harcművészeti szakértőként is.

Emlékezetes munkái között szerepelt A nagyfőnök, a Tomboló ököl, A Sárkány útja és a Halálos játszma, valamint a The Green Hornet című sorozat. Filmjei a hatvanas és hetvenes években az egész világon népszerűvé tették a harcművészeteket.

Bruce Lee, akit teljesen sem amerikaiként, sem kínaiként nem fogadtak el, híd volt Kelet és Nyugat között"

- mondta Ang Lee. Hozzátette: az ikonikus előadóművész forradalmasította a harcművészetet és az akciófilmeket. A film producere Lawrence Grey, Shannon Lee, Ang Lee, Ben Everard és Brian Bell lesz. Ang Lee, aki a Tigris és Sárkány, a Pi élete és a Brokeback Mountain - Túl a barátságon című filmjével is Oscar-díjat nyert, jó ideje dédelgette a Bruce Lee-ről szóló film tervét. A 32 éves Mason Lee korábban a Billy Lynn hosszú, félidei sétája és a Másnaposok 2. című filmekben is szerepelt. Legutóbb a Stand By Me című tajvani, romantikus vígjátékban vagy a Limbo című hongkongi drámában láthatta a közönség.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.