2024. január 28., 11:41

Egyszerre nevettet és elgondolkodtat a Majdnem menyasszony

Az igaz szerelmet keresi Herczeg Ferenc A fehér páva című regényből forgatott Majdnem menyasszony főhőse. A Dunán február 11-én látható romantikus játékfilm erősségéről Filip Fruzsina, a produkció line producere árult el részleteket és a Toll Jenő mérnököt alakító Hajdu Tibor mutatta be karaktere fő jellemvonásait.

Majdnem mennyasszony
Fotó: Megafilm Service

Herczeg Ferenc A fehér páva című regénye alapján a Megafilm Service gyártásában és a Nemzeti Filmintézet támogatásával romantikus játékfilm készült Majdnem menyasszony címmel. A Don Juan kopaszodik és a Kék róka után ez az író műveit feldolgozó trilógia következő darabaja. A pletykákban és romantikában gazdag történetet február 11-én, vasárnap 21 órától tűzi műsorára a Duna, ezzel veszi kezdetét a közmédián a Házasság hete, a film számos házasságot mutat be.

Az alkotásban rengeteg bonyodalom, csattanós csókok, pletykás asszonyok és egy talán meg sem valósuló esküvő várja a nézőket.

A film erőssége, hogy egyszerre nevettet és elgondolkodtat. Tudatos női karaktert mutat be. A történet egy fiatal lányról szól, akinek férjhez kell mennie, de önálló akarata van és nem hajlandó kevesebbel beérni, mint amit elképzelt magának. Az igaz szerelmet várja”

– mondta a Majdnem menyasszony line producere az M1 Ma reggelcímű műsorában a századelő boldog békeidejében, Varjason játszódó történetről. A cselekmény középpontjában Ábel Marika (Kelemen Hanna) áll, a nagyra becsült helyi kelmekereskedő szeme fénye, aki eladó sorba került.

Az események alakulásában fontos szerepet játszik Toll Jenő, az őt alakító színművész, Hajdu Tibor az M5 kulturális híradójában, az Agendában mutatta be a hatalomvágyó karaktert.

„Határozott elképzelése van a szerelemről, a családról. Markáns férfi, akinek negatív tulajdonságai is vannak, például mindent bevet, hogy valamilyen módon elérje: a dolgok úgy alakuljanak, ahogy ő szeretné”.

Pacskovszky József rendezésében készült közel 90 perces tévéfilmet 22 nap alatt, 4 helyszínen, több mint 30 szereplővel és több mint 300 statiszta közreműködésével forgatták. A Dunán február 11-én látható filmet a szerencsések már előbb is megnézhetik, a Megafilm Service és az MTVA jóvoltából.

A filmhez kapcsolódó nyereményjátékról minden információ megtalálható a Megafilm és a Duna Facebook-oldalán és a Petőfi Rádió reggeli Halló, Magyarok! című műsorában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.