2020. június 2., 10:42

A kormány felügyelete alatt áll az Avatar 2 stábja

Az új-zélandi kormány felügyelete mellett kezdi meg kéthetes karanténját az Avatar 2 című film amerikai stábja, amelynek egy jogi kiskaput kihasználva sikerült bejutnia a koronavírus-járvány miatt szigorú beutazási szabályokat alkalmazó szigetországba.

Avatar
Fotó: TASR / AP

Jon Landau producer az Instagramon tett közzé egy képet az érkezésről. Mint írta: „eljutottunk Új-Zélandra. Kezdődik a helyi kormány felügyeletével zajló 14 napos karantén”.

Jacinda Ardern, a csendes-óceáni szigetország miniszterelnöke egy keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a filmes stáb „a kormány engedélyével” érkezett és egy wellingtoni motelt bérel.

Mint hozzátette,

a kormány a karantén teljes folyamatát is felügyeli.

Az új-zélandi bevándorlási és beruházási egyesület ugyanakkor igazságtalannak nevezte, hogy

a kormány kivételt tett a stábbal, miközben sokan mások érvényes munkavállalói vízummal várják, hogy bejussanak az országba.

Március közepe óta kizárólag új-zélandi állampolgárok és lakosok léphetnek be az országba a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések részeként.

Ardern szerint mostanáig

több mint kétezer esetben, köztük számos alkalommal „gazdasági okok” miatt tettek kivételt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.