Kormorán - ünnepi nagykoncert

Sportcsarnok
Esemény kezdete

Ki ne ismerné a KORMORÁN együttest? A kilenctagú csapat közel 50 éve járul hozzá a zenei élet sokszínűségéhez, ők képviselik az igényes nemzeti rockzenét. A zenekar egy igazi HUNGARICUM!

 

Elsőként kezdték el a népzenei és nemzetközi rock stílusjegyeit ötvözni, ezzel megteremtették a folk-rock műfajt itthon. Dalaikban együtt szólalnak meg a gitár, basszusgitár, dob, szaxofon, fúvós- és a billentyűs hangszerek mellett a tradicionális népi hangszerek is, mint a töröksíp, a hegedű, a tekerőlant, a citera, a furulya, a duda és a tárogató. Ezek együttes hangzása teszi igazán különlegessé, virtuózzá és semmivel sem összetéveszthetővé dalaikat.

 

Szövegeik a magyarság sorsát mutatják be, határon átívelők, generációkat kötnek össze, hidat képeznek múlt és jelen között.

 

Énekeseik, Fehér Nóra, egy gyöngyszem a Vajdaságból, és az őserő Vadkerti Imre, avagy „a három tenor egy személyben” emelik a koncert élményét még magasabb szintre.

 

1976 óta töretlen sikerrel adják teltházas koncertjeiket Európa-szerte és a tengerentúlon is. 145 albumot adtak ki Magyarországon és külföldön, rangos díjakkal büszkélkedhetnek.

 

Március 16-án egy nagyszabású ünnepi koncerttel érkeznek a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokba.

 

Jöjjenek és ünnepeljük meg együtt március 15-ét március 16-án ��

Közreműködők Fehér Nóra - ének (Vajdaság, Mohol) Vadkerti Imre - ének, gitár (Felvidék, Gúta) Gáspár Álmos - hegedű (Erdély, Kézdivásárhely) Karácson Zsolt - dob Koltay Gergely - fúvós hangszerek Koltay Sólyom - szaxofon Szekeres Zoltán - gitárok Szűts István - billentyűs hangszerek Zsoldos Tamás - basszusgitár Művészeti vezető: Koltay Gergely, Kossuth-díjas, kiváló művész

 

Médiapertnerünk a Ma7 Médiacsalád, www.ma7.sk

Kormorán