Klubmozgalmi Nagytalálkozó

Vintop Karkó
Esemény kezdete
Esemény vége

Nagy örömmel értesítjük Önöket, hogy a Diákhálózat és  tagszervezetei által 2021. szeptember 17-18. között fog megrendezésre kerülni a Klubmozgalmi Nagytalálkozó. Célunk lehetőséget biztosítani a régi baráti társaságok találkozására és a különböző generációk megismerkedésére, amelyek diákéveik alatt részt vettek az ifjúsági klubmozgalomban.  Az ifjúsági klubmozgalom a szlovákiai magyar közösség szempontjából fontos kulturális, oktatási és közösségformáló szerepet játszott és játszik. Ezen aspektusokra szeretnénk felhívni a nyilvánosság figyelmét rendezvényünk által. 

Diákhálózat 30 éves

Program: Szept. 17 (péntek) 18:30 Kerekasztal-beszélgetés a Diákhálózat elnökeivel. 21:00 Borkóstoló

Szept. 18 (szombat) 14:30 Kiállítás megnyitó - Korabeli fényképekkel és tárgyi ereklyékkel fogunk az időben utazni egészen az első Nyári Ifjúsági Találkozóktól a DH-s táborokig. Az alakulástól a közelmúltig fogunk vonulni az ifjúsági klubok történetében.  15:00 Könyvbemutató - Czáboczky Szabolcs: ”Kék a sátram, recece – Fejezetek a csehszlovákiai magyar ifjúsági klubmozgalom történeteiből (1948-1992)". A szlovákiai magyarság történetének  feldolgozása szempontjából hiánypótló mű, lektorálták Dr. habil. Popély Árpád, PhD. és Dr. habil. Mészáros Andor Ákos, PhD. 20:00 Generációk bálja kultúrprogrammal egybekötve.

A sajtó képviselőit szeretettel várjuk az egész rendezvény alatt, kiváltképpen a szombati kiállításon és könyvbemutatón. Részvételi szándékukat kérjük, előzetesen jelezzék felénk szeptember 5-ig a belugy@diakhalozat.sk címen. Továbbá, a belépés feltétele a 48 óránál nem régebbi PCR-teszt, vagy átoltottságot igazoló dokumentum. Amennyiben egyik igazolást sem mutatják fel elektronikus vagy nyomtatott formában, illetve a visszajelzés elmulasztása esetén nem áll módunkban beengedni munkatársaikat a rendezvényre.

Sok szeretettel várjuk Önöket!

Hol-mi