Kikötő – Polgári Szalon, Beszélgetés az idén ötvenéves táncházmozgalomról

Csemadok Ház
Esemény kezdete

Legutóbbi rendezvény sikerének köszönhetően a Kikötő – Polgári Szalon meghívást kapott az 56. Országos Népművészeti Fesztiválra (2022. augusztus 17–21.), Zselízre.

 

A téma ezúttal is a félévszázados táncházmozgalom lesz. A kezdetekről, a néptánc erejéről, a múltról és a jelenről, valamint emlékezetes történetekről a mozgalom két ikonikus alakjával beszélgetünk, akik egyidősek és legalább hat évtizede barátok. Kultúrtörténeti pillanat lesz őket egy asztalhoz ültetni a Kikötő – Polgári Szalon augusztusi különkiadása keretein belül.

 

Vendég: Novák Ferenc „Tata”, koreográfus, Kossuth-díjas rendező, Takács András "Taki" Martin György-díjas néptánckutató, a felvidéki néptáncmozgalom megalapítója

 

Házigazda: Bödők Gergely történész

 

Időpont: Augusztus 21. I VASÁRNAP 15:00

 

Helyszín: CSEMADOK HÁZ – ZSELÍZ

 

 

A beszélgetést követően 16.30–17.00 között Sidó Szilveszter állatorvos, fafaragó a nyolcvanas évek eleji erdélyi (döntően széki) fényképfelvételeiből fog egy válogatást vetíteni az érdeklődőknek.

 

 

Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek! A rendezvény szervezése és lebonyolítása a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően történik!

Táncházmozgalom