2020. május 31., 19:56

US Open - Charterjáratok, rövidebb meccsek és felnőtt labdaszedők jöhetnek

Rövidebb mérkőzésekben is gondolkodnak a tervek szerint augusztus 31-én elrajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői.

tenisz - US Open - illusztráció
Fotó: TASR
A múlt...

Stacey Allaster, az Egyesült Államok szövetségének (USTA) főigazgatója vasárnap közölte, hogy várhatóan június második felében döntenek a Grand Slam-torna megrendezéséről, illetve lebonyolítási módjáról.

Egyelőre várjuk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további fejleményeket, még semmi konkrétum nincs. Annyi biztos, hogy maradunk a tervezett időnél és helyszínnél"

- jelentette ki.

A felmerült javaslatokról szólva, úgy fogalmazott, hogy - noha tavaly a 850 ezer néző komoly jegybevételhez juttatta a USTA-t - egyre valószínűbb a zárt kapus rendezés. Emellett az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a hotelbe. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubajban "gyűjtenék össze", majd - negatív vírusteszt esetén - charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Billie Jean King National Tennis Centerben aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket, illetve tesztelnék őket.

A szervezők mindenképpen lecsökkentenék a teniszezők kíséretének a létszámát, hogy ne akár 7-8 ember kíséretében érkezzenek. Például a helyszínen biztosítanának nekik masszőrt és fizioterapeutát is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.