2023. május 1., 08:01

Újra versenyezhetnek az orosz és fehérorosz kajak-kenusok

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) ismét engedélyezi az orosz és fehérorosz sportolóknak a versenyzést, ha nem támogatják hazájuk ukrajnai háborúját.

orosz kajak
Újra hajóba szállhatnak nemzetközi versenyeken
Fotó: canoeicf.com

Az ICF - követve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlását - úgy rendelkezett, hogy megszünteti a tavaly februárban, az ukrajnai háború kirobbanása után hozott szankciókat, és az orosz, valamint a fehérorosz versenyzők egyénileg, semleges színekben indulhatnak nemzetközi viadalokon.

Az olimpiai sportágak nemzetközi szövetségei közül többek között az asztaliteniszezők, az öttusázók, a vívók, a cselgáncsozók és a tekvondósok is úgy döntöttek korábban, hogy semlegesként visszaengedik versenyeikre az orosz és fehérorosz sportolókat.

A jövő nyári, párizsi olimpia tekintetében a NOB későbbre ígért döntést a két nemzet sportolóinak részvételi lehetőségéről, Ukrajna pedig a játékok bojkottjával fenyegetett, ha az oroszok ott lehetnek az eseményen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.