2021. szeptember 23., 09:30

Újra aranyérmes az almágyi erőember

Nagy István „Cimet” visszatért a versenyzéshez. Az erőember egy év kényszerszünet után lépett újra pályára. Tavaly szeptemberben súlyos térdsérülést szenvedett, ezért hosszú hónapokig nem versenyezhetett.

Erősember
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Nagy István "Cimet"

Aztán meghívást kapott az idei utolsó versenyre Trencsénbe, amit elfogadott. Bár nem akart újabb sérülést elszenvedni, úgy gondolta kíváncsiságból kipróbálja magát, és jól tette. Nem csak magát, de a konkurens amatőr és profi versenyzőket is meglepte teljesítményével.

Kellemes meglepődtem, nem számítottam a sikerre. Olyan erőemberekkel versenyeztem, akik egész évben edzettek és készültek, míg nekem egészségügyi problémák miatt erre nem volt lehetőségem. A győzelem erőt adott ahhoz, hogy mihamarabb felépüljek és újra megméressem magam

- mondta.

Erősember
Fotó:  Nagy István "Cimet"

Pisti olyan versenyszámokban méretett meg, mint a 130 kilós rönknyomás, 150 kilós kard cipelése 20 méteren, 450 kilós traktorgumi forgatása, autóemelés, és 150 kilós kőgolyó emelése és vállra helyezése.

Mindezt időre kellett teljesíteni, vagyis 1 perc alatt a lehető legtöbb ismétlést elvégezni.

Az almágyi versenyző legjobban az autóemeléstől és a gumiforgatástól tartott a térdsérülése miatt, de szerencsére nem történt baj, sőt az összesítésben végül az első helyen végzett.

Erősember
Fotó:  Nagy István "Cimet"

Az aranyérem mellett elnyerte Csák Máté kardját, és megszerezte a profi kártyát, amit októberben vehet át. Így, ha ismét megfelelő egészségügyi állapotba kerül, a következő szezont már profi erőemberként kezdi.

 

forrás: novohradske.sk

Erősember
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.