2023. december 10., 12:18

Újabb magyar sikerek a rövidpályás úszó Eb-n

Holló Balázs 400 méter vegyesen, Késely Ajna pedig 400 méter gyorson jutott tovább a vasárnapi előfutamból az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság zárónapján.

Úszás
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Férfi 400 méter vegyesen mindössze két előfutamot rendeztek, így nem volt kérdés, hogy Holló Balázs ott lesz a fináléban: a magyar versenyző 4:08.96 perces idővel a hatodik helyen lépett tovább.

Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a második futamba kerültem, hiszen így tudtuk, milyen időre van szükség a továbbjutáshoz. A fináléban azt gondolom, hogy az olasz Alberto Razzetti és brit Duncan Scott között dől majd el az aranyérem, mert mindketten kiváló formában vannak, de a bronz kiadó lehet, én pedig mindenképpen megcélzom

- nyilatkozta az MTI-nek Holló Balázs.

A délelőtti program másik egyéni számában női 400 méter vegyesen Késely Ajna és Nagy Napsugár volt érdekelt, előbbi már 800 és 1500 méter gyorson is nyert egy bronzérmet Otopeniben.

A 14 esztendős Nagy Napsugár 4:10.75 perces teljesítménnyel a 16. helyen zárt, Késely viszont ötödikként bejutott a döntőbe 4:04.44 perces idővel.

Hosszú és erőteljes napok vannak mögöttem, így nem is gondoltam, hogy ez egy könnyű úszás lesz, ráadásul néhány ellenfelem a hosszabb számokban nem is indult. Este egy örömúszás lesz, nagyon várom már, nyilván az előzőkhöz képest nekem ez sprintszám lesz

- mondta Késely, aki már most sikeresnek értékeli a szereplését az Eb-n, de természetesen a lehető legjobban szeretne teljesíteni harmadik döntőjében is.

A romániai kontinensviadalon magyar idő szerint 17.00 órakor kezdődik az utolsó esti program, a versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.