2022. november 15., 10:18

Úgy tűnik, jövőre indulhat az Australian Openen Djokovic

Médiaértesülések szerint az ausztrál hatóságok megváltoztatva korábbi döntésüket mégis adnak beutazási vízumot Novak Djokovicnak, így a szerbek világsztár teniszezője indulhat januárban az év első Grand Slam-tornáján.

Novak Djokovic
Fotó: TASR/AP

A korábbi világelső, aki kilencszer nyerte meg az Australian Opent,

idén nem szerepelhetett ott, mert nem tudta és nem is akarta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy beoltották-e koronavírus ellen.

Mivel

hamis adatokat is szolgáltatott, nemcsak a beutazást tiltották meg számára, hanem három évre kiutasították az országból.

Sajtóértesülések szerint az illetékes hatóságok most megváltoztatták döntésüket, így elhárult az akadály, hogy a 21-szeres GS-tornagyőztes ott lehessen Melbourne-ben.

A szerb teniszezőnek járó vízum kiadásáról szóló dokumentumot Andrew Giles, a nyáron kinevezett új ausztrál kormány bevándorlásügyi minisztere írhatja alá.

Djokovic 2023-as indulása mellett szól, hogy Ausztrália hatályon kívül helyezte az oltottsági kötelezettséget.

A szerb játékos hétfőn este Torinóban, az ATP-világbajnokság helyszínén még azt mondta, semmi hivatalosat nem tud a vízumáról, várnak, és tárgyalnak az ausztrál kormánnyal.

Craig Tiley, az Australian Open igazgatója kedden optimistán nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy Djokovicot beengedik Ausztráliába versenyezni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.