2020. június 25., 14:02

Thiem: Elkapott minket az eufória, de hibás volt a viselkedésünk

A világranglistán harmadik Dominic Thiem nagyon sajnálja, hogy a játékosok nem viselkedtek megfelelően a világelső Novak Djokovic által életre hívott, meghívásos Adria Touron, melyen négy teniszező is pozitív koronavírus tesztet produkált.

Dominic Thiem
Fotó: TASR / AP

Djokovic mellett a bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki kapta el a fertőzést,

ezután a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további két eseményét nem rendezik meg. A belgrádi és zadari meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.

A meghívásos eseményen közönség előtt játszhattak a teniszezők, akik a világjárvány miatt hónapok óta nem vívtak meccseket ilyen körülmények között. Djokovic elmondása szerint éppen ez volt a cél a tornával, mellyel a balkáni játékosokat akarták segíteni, illetve anyagilag támogatni szerették volna a rászorulókat.

A közösségi médiában megjelent fotók alapján

a sportolók figyelmen kívül hagyták a távolságtartás szabályait, ölelkeztek a hálónál, együtt kosárlabdáztak és buliztak a torna ideje alatt.

„Hetek óta nézők nélkül játszottunk, nagyon örültünk a közönségnek, és betartottuk a szerb kormány előírásait, de túlságosan optimisták voltunk” - írta csütörtökön Thiem az Instagram-oldalán. „Hibás volt a viselkedésünk, túlságosan elkapott minket az eufória, amit nagyon sajnálok”.

Az osztrák teniszező, aki Zadarban már nem játszott, hozzátette, az elmúlt tíz napban ötször végeztette el a koronavírus tesztet, amely minden alkalommal negatív eredményt hozott.

„Minden fertőzöttnek gyors gyógyulást kívánok” - írta még Thiem.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.