Tenisz: A nádszegi Gombos Norbert negyeddöntős a müncheni tenisztornán

2021. április 29., 16:32
Ondik Gábor

A nádszegi származású Gombos Norbert ugyan kiesett a selejtezőben a müncheni salakpályás tenisztornán, de több játékos visszalépése utána főtáblára került és sikerrel vette a nyolcaddöntőt.

Gombos Norbert
Fotó: TASR

A legmagasabban jegyzett szlovákiai teniszező a nádszegi Gombos Norbert sikerrel vette a müncheni salakpályás tenisztorna nyolcaddöntőjét. A 30 esztendős felvidéki játékos a selejtező második fordulójában ugyan búcsúzott, de több játékos visszalépése után szerencsés vesztesként főtáblára került.

A csütörtök kora délutáni mérkőzésén pedig két szettben győzött az argentin Federico Coria ellen.

A világranglista 95. helyén jegyzett Gombos jól kezdte a mérkőzést, már az első játék után elvette argentin ellenfele adogatását, amit sikerült is megtartani az első játszmában. A 30 esztendős nádszegi játékos saját szerváit hozta, így könnyedén 6-4-re meg is nyerte az első szettet.

A második játszmában is Gombos dominált, Coria nagyon sokat hibázott, szinte esélye sem volt az egyenlítésre. Gombos végig összeszedetten teniszett.
A második szett elején pedig még úgytűnt akár lehet esélye az argentinek, de 1-1 után Gombos  három alkalommal is elvette Coria adogatását és fölényesen 6-1-re megnyerte a második játszmát is, ezzel pedig a mérkőzést is mindössze 1 óra 10 perc alatt.

ATP München, salakpályás tenisztorna, nyolcaddöntő
Gombos Norbert -  Federico Coria (argentin) 6-4, 6-1

Kövesse facebook oldalunkat is!