Szenzációs bravúrral orosz favoritot búcsúztatott a szlovák Klein-Polašek páros

2021. július 25., 19:17
Ondik Gábor

A tokiói olimpia tenisztornájának első fordulójában a férfi tenisz párosok versenyében bravúros győzelemmel kezdett a szlovák Lukaš Klein és Filip Polašek páros, miután a negyedik helyen kiemelt oroszokat búcsúztatták.

klein polasek
Fotó: TASR/AP

A szlovák kettős a negyedik helyen kiemelt, papíron jóval esélyesebb Aszlan Karacsev - Danil Medvegyev orosz kettőst győzte le, mindössze 1 óra 23 perc alatt. Érdekesség, hogy Medvegyev a világranglistán a szerb világelső Novak Djokovics mögött a második helyen áll.

Az első játszmában nagyon szorosan alakult az eredményt, 5-5-ös állásig fej-fej mellett haladtak, ekkor azonban az orosz Medvegyev nem tudta hozni saját adogatását, így a szlovák páros brékelőnybe került, hozta saját adogatását, majd meg is nyerte az első szettet.

A második játszmában is hasonlóan alakult a forgatókönyv, 4-4-ig mindkét páros hozta saját adogatását, azonban ismét az orosz páros került bajba miután Medvegyev ezúttal is elvesztette adogatását, ezzel a szlovák páros a győzelemért adogathatott. Az oroszoknak megvolt az esélye, hogy visszajöjjenek a meccsbe, de a szlovák kettős három bréklabdát is hárított és nagy meglepetésre továbbjutotta a nyolcaddöntőbe.

Itt amerikai páros vár a szlovákokra, méghozzá az Austin Krajicek, Tennys Sandgren kettőse. A mérkőzésre kedd hajnalban kerül majd sor.

Olimpiai tenisztorna, férfi párosok, 1. forduló:

Filip Polašek/Lukaš Klein (szlovákok) - Aszlan Karacsev/Danil Medvegyev (oroszok, 4.) 7-5, 6-4

Kövesse facebook oldalunkat is!